Borislav Mikić i u 42.godini igrao kao mladić.

Potvrdio je to u utakmici 22.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad ostvarivši za ekipu FSA Prijedor protiv Sloge DIPO „het-trik“ u pobjedi svog tima od 5:2.

Postigao je prva tri gola, čime je praktično riješio pitanje pobjednika, a sa terena je u 63.minuti, kada je zamijenjen, ispraćen aplauzima sa tribina stadiona „Poljana“ u gradu na Sani.

Ujedno, u duelu sa posljednjeplasiranim rivalom iz Donjih Podgradaca obradovao je i Dragana Antonijevića, koji je vodio domaće, sjedeći na klupi uz dosadašnjeg, već iscrpljenog trenera Nenada Bašića.

Naravno i svog kuma, prvog čovjeka ovog sportskog kolektiva Aleksandra Savića-Sarmu.

U 12.minuti kapiten Miloš Rudak uputio je idealan centaršut sa lijeve strane, a veliki fudbalski znalac gotovo sa „peterca“ pogodio za 1:0.

Samo minut kasnije Miloš Stević je pred protivničkim šesnaestercom „ukrao“ loptu, ušao u kazneni prostor i šutirao, golman gostiju Danijel Nežić nekako zaustavio udarac, ali se popularni Mikara našao na pravom mjestu i poslao je u mrežu za 2:0.

Nije Sloga DIPO došla u Prijedor da se brani.

U 18.minutu Filip Plavanjac je „vukao“ loptu, tukao sa ivice šesnaesterca, golman Dejan Milinković je intervenisao, pokušao je da ga „matira“ Dragan Marjanović, na kraju najprisebniji bio Pavle Paspalj da smanji vođstvo FSA-ovaca na 2:1.

Samo dva minuta kasnije zaprijetio je Marjanović, Milinković odbranio, a kada je lopta krenula ka praznoj mreži, put joj je spriječio Miloš Rečević, otklonivši opasnost.

U 28.minuti „kopija“ prvog pogotka, ponovo je na sceni u istim ulogama tandem Rudak-Mikić za 3:1 i rezultat prvog poluvremena.

Doduše, bilo je prilika.

U 30.minuti Stević je neometan sa desetak metara pucao preko prečke, a pet minuta kasnije „probio“ po lijevoj strani i ubacio na „drugu“ stativu, ali Stefan Mikić nije pokazao realizatorske sposobnosti svog oca, poslavši loptu kraj okvira gola.

U nastavku susreta, nešto je pao tempo igre, a posebno se „umrtvilo“ izlaskom Borislava Mikića.

Međutim, prije njegovog izlaska, u 56.minuti Vuk Mudrinić, koji je samo minut ranije dobio šansu, na najbolji način je iskoristio odličnu loptu u „prazan prostor“, upućenu od Srđana Čulića i sa desne strane pogodio cilj za 4:1.

U 85.minuti najzapaženiji u poraženom sastavu Dragoslav Vučić je uposlio Vladimira Kljajić koji je sa oko 18 metara pogodio desne raklje Milinkovića za 4:2.

Kada su isticali posnjednji trenuci Rudak je sa svoje polovine „izbacio“ Vedrana Mršića, koji je „prohujao“ po lijevoj strani i ubacio loptu pred protivnički gol, a „rezervista“ Atif Ikanović „ovjerio“ najubjedljiviji ovosezonski trijumf FSA Prijedor, 5:2.

FSA Prijedor: Sloga DIPO 5:2(3:1)

Prijedor
Stadion: Poljana
Gledalaca: 50
Sudija: Milan Simić (Krupa na Vrbasu) 8
Strijelci: B.Mikić u 12., 13. i 28. Mudrinić u 56. i Ikanović u 90. za FSA Prijedor, a Paspalj u 18. i Kljajić u 85.minuti za Slogu DIPO
Žuti kartoni: Anić, Plavanjac, Đorđić, Paspalj (Sloga DIPO)

FSA PRIJEDOR:
Milinković 6,5, Rečević 6,5 (od 54. Mudrinić 7), Čačić 7, Runić 6,5 (od 85. Runić -), S.Mikić 7, Stević 7, Mršić 7,5, Rudak 8, B.Mikić 8 (od 63. Galonja -), Kotaran 7, Čulić 7,5

LIJEVČE:
Nežić 5,5, Timarac 5,5, Anić 5,5, Đorđić 6, Paspalj 6,5, Vučić 7,5, Marjanović 7 (od 67. Misimović -), Blašković 6, Plavanjac 7, Šukalo 6, Kljajić 7

Igrač utakmice: Borislav Mikić (FSA Prijedor)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com