Još jedan, 11 u nizu poraz, doživjeli su rukometaši Prijedora u prvenstvu Premijer lige BiH, ovoga puta od Čelika, sa minimalnih 31:32(17:16).

Ipak, domaći su, „nošeni“ dobrim odbrana golmana Bojana Babića, većim delom drugog poluvremena, kada se igralo „gol a gol“, imali prednost, a u 50.minuti imali dva gola viška (28:26) i propustili prilku da se „odlijepe“.

Kada su u 57.minuti golom, uz srednjeg beka Nikolu Jovanovića, najefikasnijeg u svojoj ekipi „pivota“ i juniorskog bh.reprezentativca Andreja Miljuša poveli sa 30:29 obradovali su se njihovi simpatizeri da bi mogli konačno da slave.

Međutim, do kraja Zeničani su bili prisebniji, sačuvali svoju mrežu i postigli dva gola, a u kontranapadu mladi Kristijan Kecman, kiji je pružio dobru partiju, pogodio je cilj, ali je vrijeme već bilo isteklo.

Kod gostiju najzapaženiji je bio Eldin Bajramović, u prvom dijelu sa desnog krila bio je precizan Edvin Begović, a u nastavku kada je bilo potrebno „vratio ih u život“ Enes Skopljak.

– Kad kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti. Čitavu ovu polusezonu mučimo muku sa povrijeđenim igračima, u ovoj utakmici momci su se borili, ali im je nedostajalo i sportske sreće. Pobjeda bi bila lična satisfakcija, ništa nam ne znači, jer sve je u rukama Rukometnog saveza BiH i odluke koliko će ekipa ispasti. Bio je ovo maksimum koji smo pružili, pokazalo se da ima mladih igrača koji zaslužuju pažnju, ali za njih treba strpljenja i puno rada. U ovim vremenima, kada je sport na marginama društva, a ne postoje profesionalni rukometni klubovi u BiH, budućnost svakog, pa i našeg je u radu sa mlađim kategorijama-naglasio je trener Prijedorčana Jovica Radaković.

RK Prijedor: RK Čelik 31:32(17:16)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 60
Sudije: Nedim Lipa i Maid Katanić (obojica iz Sarajeva)
Sedmerci: Prijedor 7(6), Čelik 3(2)
Isključenja: Prijedor 4 minuta, Čelik 10 minuta

PRIJEDOR:
Đurišić, Vilušić 2, Kolundžija 1, A.Miljuš 8, M.Miljuš, Kecman 2, Balaban, Kaurin 4, Janković, M.Radaković, Jovanović 9, Dragović 4, Babić, Šešić 1, J.Radaković, Cvijić

ČELIK:
Mrkonjić, Ad.Begagić 3, Hadžić, Burić 6, Bajramović 9, Ćoruša, Begović 5, Tufekčić, Al.Begagić 1, Zvekić 2, Skopljak 6

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com