Tokom današnjeg nastavka 6.sjednice Skupštine grada Prijedora, prisutnima se obratio odbornik SDA Sabahudin Garibović.

On je pročitao saopštenje koje osim njega potpisuju još trojica odbornika Bošnjaka, Sead Jakupović(SDP), Mesud Trnjanin(SDA) i Ajdin Mešić (SDA), u kojem najoštrije osuđuju grafite uvredljivog i neprimjerenog sadržaja koji su se juče pojavili na pomoćnom objektu pravoslavne crkve u Petrovu-Ćeli.

Pomenuti odbornici, koji su za grafite saznali nakon jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja, obišli su tokom popodneva lice mjesta.

-Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj destabilizacije međuljudskih odnosa u našoj lokalnoj zajednici, pa i ovaj čin, kao i mještani Ćele koji smatraju da su grafite pisali nedobronamjerni ljudi. Dajemo svoju punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog slučaja i javnom obznanjivanju imena počinilaca. Ćela je multietnička sredina, pa smo ubijeđeni da će mještani nastaviti da žive u međusobnom razumijevanju i toleranciji – navodi se u reagovanju prijedorskih odbornika, koje su uručili i svojim kolegama tokom današnjeg nastavka sjednice Skupštine grada.

Kako smo juče izvijestili, grafiti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja „osvanuli“ su juče ujutro na pomoćnom objektu pored Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Petrovu-Ćeli.

Iz Policijske uprave Prijedor je potvrđeno da su nacrtani polumjesec i zvijezda sa četiri kraka, kao i natpisi “pederi, četnici” te “pušite ku…”.

-Slučaj je prijavio lokalni sveštenik nakon što je uočio pomenute grafite. Policijski službenici PU Prijedor su izvršili uviđaj a obaviješten je i dežurni tužilac. On je ocijenio da ne postoje elementi krivičnog djela, a trenutno se radi na utvrđivanju činjenica, odnosno da li postoje elementi prekršaja – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Ona je dodala da policijski službenici rade na pronalasku lica koje je ispisalo grafite, a pretpostavlja se da je to učinjeno tokom noći između utorka i srijede.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

UVREDLJIVI GRAFITI NA POMOĆNOM OBJEKTU CRKVE U ĆELI/PETROVU – FOTO/VIDEO