Pres konferencija sindikata “ArcelorMittal” pretvorila se u svađu sa Evgenijem Zotovim, direktorom “Israeli Investment Group Balkan”.

Dok je Zotov ubjeđivao radnike da ne strahuju i da je njihova ponuda bolja od Mittala, radnici su na njega osuli “drvlje i kamneje” tvrdeći da se radi o prevari

Predsjednik sindikata radnika “ArcelorMittal” apelovao je na poslanike NSRS da glasaju po savjesti kada se bude glasalo za prodaju RŽR Ljubija. Kako kaže u ponudi “Israeli Investment Group Balkan” ne vide ozbiljnog ponuđača. Takođe ističu da Mittal radi već 12 godina i da su primanja redovna te da strahuju da sa promjenom vlasnika to više neće biti tako.Istog mišljenja je i Zuhdija Kapetanović predsjednik sindikata “ArcelorMittal” iz Zenice koji ističe da ne mogu naći dovoljno informacija o ponuđaču.

Podsjećanja radi “Izraeli investment Group” je za većinski paket akcija Rudnika željezne rude Ljubija ponudio 92 miliona KM. Tu ponudu prihvatila je Vlada RS, a o njoj će se poslanici izjašnjavati na sjednici NSRS u utorak.

S druge strane, „Arcelor Mittal“ je spreman da izdvoji 63,6 miliona KM za kupovina akcija rudnika, a u ponudi navodi i da će u modernizaciju i razvoj tri ležišta (Omarska, Tomašica i Ljubija) u narednih deset godina investirati 63 miliona KM

Nakon novinara pitanja je postavljao i Evgenij Zotov, direktor “Izraeli investment Group” koji je na kraju rekao da podaci koje predstavlja sindikat nisu tačni.

Zotov je radnicima garantovao posao i razvoj rudnika, dok su oni najavili izlazak na ulicu u slučaju prodaje.

Nezavisne novine