Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, Policijskoj stanici Prijedor 1-Staničnom odjeljenju policije Ljubija, proteklog četvrtka, 13.aprila, obratilo se lice I.K. iz Ljubije koje je prijavilo da mu je istog dana, od strane nepoznatog lica izvršeno paljenje 300 bala sijena.

Bale su složene i pokrivene na zemljišnoj parceli I.K. a paljevinom je počinjeno krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

-Istog dana, nakon završenog uviđaja na licu mjesta, policijski službenici došli su do saznanja da bi izvršilac ovog krivičnog djela moglo biti lice H.Z. iz Ljubije. Pronalaskom navedenog lica i izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni upotrebom otvorenog plamena izvršio paljenje sijena vlasništvo oštećenog, pričinivši mu na taj način materijalnu štetu i uznosu od oko 1.000 KM. – rekla je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Ona je dodala da nakon kompletiranja predmeta protiv lica H.Z., slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija