Čedomir Knežević cijeli dan je zvao i slao SMS-ove predsjedniku Republike. Od juče ponovo štrajkuje glađu i traži da se ispuni ono što je sa Miloradom Dodikom dogovorio u kafani kod banjalučke željezničke stanice.

Nije zadovoljan dinamikom isplata primanja i sistematizacijom radnih mjesta, koja je najviše pogodila upravo njegovu sekciju – održavanja šinskih vozila u Prijedoru. Na desetine varilaca, mašinovođa, čistačica, i bravara, ostaće bez posla pa se populari Čedo odlučio ponovo da zove predsjednika u pomoć.

“Ja vjerujem da je on prebukiran čovjek. Granica, odnosno kraj mog štrajka glađu će biti onog časa kada predsjednik dođe ovde u Kolsku”, kaže Knežević.

Na kraju je ipak uspio da stupi u kontakt sa ljudima iz kabineta predsjednika Republike. Zadovoljan je ishodom razgovora, ali štrajk glađu nastavlja i tokom praznika. Nada se da će poslije njih uslijediti i posjeta Milorada Dodika, jer sa ljudima iz Uprave tvrdi, ne vrijedi pričati.

“Razgovor je trajao nekih sedam minuta i dogovorili smo se da će čovjek koji me je zvao razgovarati sa predsjednikom s tim da imamo razumijevanja prema njegovim porodičnim obavezama i da će najvjerovatnije njih dvojica dogovoriti posjetu Kolskoj. On kao čovjek, kao centralna figura mora doći ovo vidjeti na šta ovo liči i čemu smo mi izloženi”, poručuje Knežević.

Još juče je Knežević najavio da će se danas željezničari početi otvarati front dugačak 420 kilometara, ali je ipak ostao sam u štrajku. Ovaj put drugovi iz sindikata nisu uz njega. Obišao ga je samo Goran Čamdžić i najavio da će na organima sindikata odlučiti da li će se priključiti Kneževiću. Zlatko Marin koji je zajedno s njim u Banjaluci štrajkovao glađu, kaže da vlast i upravo poštuje dogovoreno i da je juče isplaćen jedan topli obrok.

“Dat je topli obrok koji je minoran koji je ništa. Marin može da priča šta hoće, ali ja vidim svoje kolege ovdje da li on vidi svoje ja to ne znam”, ističe Knežević.

“Na organima sindikata će biti iduće sedmice da odluči koji će biti vid borbe zato što je po mišljenju sindikata održavanja šinskih vozila ova radionica gdje smo sada prijedlogom tačnije već usvojenom sistematizacijom najviše oštećena. Ova nova sisematizacija predviđa da ovo ne bude firma radnika nego firma direktora”, kaže Čamdžić, predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila.

U Marinovom sindikatu kažu da o sistematizaciji treba pregovarati sa Upravom. Dok su željezničari u rasulu, Knežević očekuje da ih štrajkom glađu ponovo ujedini. Do daljnjeg ostaje u Kolskoj, a direktor mu je danas zaključao kapiju, tako da mora preskakati ogradu. Redovno ga obilazi i policja da provjeri da li je sve u redu i da li gladuje u skladu sa zakonom o štrajku.

ATV BL