Komšijski debi na stadionu „Mlakve“ u Novom Gradu između Slobode i Omarske okončan je bez pobjednika 2:2.

„Crveni“ su imali priliku da dođu u vođstvi već u 3.minutu, kada je udarac Mirka Tice iz jedanaesterca odbranio golman gostiju Mladen Jokić.

U nastavku dva puta su domaći imali prednost, ali je rival stizao do izjednačenja, a bod mu je donio najbolji akter meča Mirko Hrvaćanin u posljednjim trenucima.

– Utakmica na visokom nivou i vrlo zanimljiva za gledaoce. U prvom poluvremenu smo dominirali, stvarali šanse i za nepovjerovati je da ih nismo iskoristili, kao ni penal. U drugom dijelu susreta smo neshvatljivo popustili u tempu. I pored toga postigli smo dva gola, ali i primili dva pogotka poslijee kornera. Omarska je potvrdila da je jaka ekipa, što me nimalo nije iznenadilo, svakako da zaslužuje sam vrh tabele. Čestitam protivniku na borbenoj i korektnoj igri, a zasluženo je odnio bod iz Novog Grada – rekao je trener Slobode Zoran Bujić.

Imali su razloga za zadovoljstvo Omarščani, koji su u jesenjem odmjeravanju snaga slavili sa 2:1, a ovaj uspjeh im „daje krila“ da se na kraju bore za drugo mjesto iza, po svemu sudeći, nedostižnog lidera Željezničar Sport teama.

– Prava prvenstvena utakmica, dinamična sa prilikama. Sloboda je imala više, ali moji momci su potvrdili što sam i najavljivao da će tek poslije tri proljećna kola igrati sve bolje i bolje. Pokazali su karakter, obje ekipe, što je najljepše u fudbalu, imale su razloga da žale što nisu pobijedile, iako je remi i najpravedniji ishod. Zahvalio bih se Novograđanima na gostoprimstvu, uz zadovoljstvo što su svi akteri na terenu dokazali još jednom da je riječ o klubovima istinskim sportskim prijateljima – naglasio je trener Omarske Milenko Vuleta.

Sloboda(NG): Omarska 2:2(0:0)

Novi Grad
Stadion: „Mlakve“
Gledalaca: 100
Sudija: Marko Maksimović (Modriča) 6,5
Strijelci: Kovačević (iz jedanaesterca) u 51. i Babić u 85. za Slobodu, a B.Rosić u 63. i Hrvaćanin u 90.minuti za Omarsku
Žuti kartoni: Mijić, Ćulibrk, Kovačević (Sloboda), Da.Romanić, D.Nišević, Jokić, B.Rosić, Hrvaćanin (Omarska)

SLOBODA:
Majkić 6, Bajrektarević 6 (od 46. Selimović 6,5), Tica 7,5, Ćulibrk 7, Golić 7,5, Mrkić 6,5, Antonić 7, Kovačević 7, Žujić 6, Mijić 6,5, Vranešević 6 (od 64. Babić 6,5).

OMARSKA:
Jokić 7,5, N.Nišević 6 (od 74. Đ.Rosić -), Zdjelar 7, D.Nišević 6,5, Da.Romanić 7, De.Romanić 7, Anđić 7, B.Rosić 7, Pađan 6,5, Višić 6,5 (od 86. Krecelj -), Hrvaćanin 7,5 (od 90. Gavranović -).

Igrač utakmice: Mirko Hrvaćanin

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com