Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, tokom proteklog vikenda na magistralnim putevima na području Novog Grada vršena je kontrola brzine kretanja vozila sa savremenim radarskim sistemom „Dual“.

Samo za dva sata rada ovog radarskog sistema u noćnim uslovima evidentirano je 38 prekršaja.

U ovom vremenskom periodu, od 83 vozila koliko je prošlo dionicom magistralnog puta na kojem je vršena kontrola vrzine, 38 je počinilo prekršaj. Za prekoračenje brzine kretanja vozila više od 10 do20km/h evidentirano je 7 prekršaja, 9 prekršaja za prekoračenje brzine kretanja više od 20 do 30km/h, dok su 22 prekršaja počinjena prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja preko 30km/h za koje je predviđena novčana kazna u iznosu od 400 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i dva kaznena boda.

Podsjećamo da je „Dual“ radarski sistem koji mjeri brzinu kretanja vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, kao i na udaljenosti od 500 metara. Ovaj uređaj funkcioniše u svim vremenskim prilikama, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com