Svoj doprinos akciji prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje trogodišnje Sofije Mićević u srijedu će dati i Klub mladih Crvenog krsta Prijedor.

Naime, mladi Prijedorčani ove srijede, 12.aprila, na Trgu majora Zorana Karlice organizuju humanitarnu akciju „Minut za život“.

-U saradnji sa Srednjoškolskim centrom Prijedor, naši volonteri će vršiti besplatno mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, mjerenje tjelesne visine i težine, te druge aktivnosti koje za cilj imaju širenje zdravstvene kulture. Ovo je prilika za sve naše sugrađane koji nisu u mogućnosti uplatiti veći iznos preko žiro računa, a žele pomoći u Sofijinom liječenju, da to učine u srijedu. Kutija za dobrovoljne priloge će biti postavljena na Trgu od 8:00 do 20:00 časova koliko će trajati naša akcija – rekao je Andrej Miljuš, član Kluba mladih Crvenog krsta Prijedor.

Budimo humani – pomozimo Sofiji!

Mala Banjalučanka oboljela je od akutne minfoblastne leukemije a za njeno liječenje potrebna su velika finansijska sredstva.

Humani ljudi širom Republike Srpske i svijeta, zajedno sa uplatom Fonda zdravstvenog osiguranja RS, prikupili su 270.000 dolara koji su neophodni za početak, odnosno prvi dio njenog liječenja u klinici „Johns Hopkins Medicine International“ u Baltimoru (SAD).

Humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ je na svom Facebook profilu objavila informaciju da je za drugi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke potrebno još 540.000 dolara.

Svi koji žele i mogu pomoći maloj Sofiji Mićević to mogu učiniti i putem uplata na sljedeće žiro račune:

Mićević Sofija
Nova banka AD Banjaluka
5551000032354997 (KM račun)
Mićević Sofija
Nova banka AD Banjaluka
SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)
5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”
Podračun za Sofiju Mićević
UniCredit Zagrebačka banka
3383502257474786 (KM račun)

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com