Lana Čolić (18) i Erol Sarač (17) iz Banjaluke sinoć su teško povrijeđeni od strujnog udara na željezničkoj pruzi u mjestu Trnopolje kod Prijedora.

Iz CJB Prijedor saopštili su da je sinoć oko 19.40 ovaj nesrećni slučaj prijavljen Operativnom dežurstvu Policijske uprave Prijedor.

-Izlaskom policijskih službenika na lice mjesta utvrđeno je da su se dvije osobe od kojih je jedno maloljetno, krećući željezničkom prugom popela na vagon koji već duže vrijeme nije u funkciji, usljed čega je, zbog blizine električnih kablova visokog napona iznad vagona, došlo do strujnog udara – saopštili su iz CJB Prijedor.

Dodaju da su zbog strujnog udara L. Č (18) i drugo maloljetno lice zadobili teške tjelesne povrede zbog kojih su prevezeni u UKC Banja Luka, gde su i zadržani.

Prema nezvaničnim saznanjima “EuroBlica” povrijeđeni su prethodno proslavljali rođendan drugara. Nakon proslave na selu, kod drugarovog dede, otišli su na željezničku stanicu u Trnopolju kako bi se vratili za Banjaluku.

IZ CJB Prijedor saopštili su da je o ovom događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, i da na licu mjesta policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor utvrđuju okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Kako navode iz Železnica RS mladić i devojka su povrijeđeni su od strujnog udara kontaktne mreže nakon što su se popeli na krov željezničkog teretnog vozila uprkos postavljenom znaku i upozorenju skretničara. Nesreća se dogodila juče u 19.20 , kada su se iz grupe koja se nedozvoljeno kretala željezničkom prugom Sarač i Čolićeva izdvojili i popeli na krov starih teretnih kola na četvrtom kolosijeku ušavši u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom području, navode iz Željeznica RS.

Željeznice Republike Srpske apeluju da pješaci, radi svoje bezbjednosti, poštuju propise i ponovo upozoravaju da je kretanje prugom zabranjeno i da se pruga prelazi samo na za to predviđenim putnim prelazima.

– Takođe, upozoravamo da neovlašćeno penjanje po kolima može biti kobno s obzirom da je kontaktna mreža pod naponom – navodi se u saopštenju.

Policija je obezbjedila mjesto događaja i uviđaj će nastaviti danas.

EuroBlic