U okviru 17. kola Premijer lige za rukometašice danas se u Tuzli sastaju ekipe Jedinstva AtlasRelaxa i Mire iz Prijedora.

Ovaj susret predstavlja derbi kola, jer se radi o borbi za naslov viceprvakinja BiH.

Tuzlanke su najuspješnija ekipa drugog dijela prvenstva s osvojenih 12 bodova, jer su, kao i Grude, zabilježile pobjede u sva četiri susreta s gol razlikom 154:69.

Isti broj bodova osvojile su i Gruđanke, ali imaju nešto slabiju gol razliku – 156:84.

No, Grude imaju pobjede u svih 14 odigranih susreta Premijer lige i sa 42 boda idu ka trećoj uzastopnoj tituli prvakinja BiH.

Na tabeli slijede Jedinstvo AtlasRelax i Mira sa 31. bodom, te će današnji susret najvjerovatnije odlučiti ko će na kraju prvenstva biti drugoplasirani klub.

– Smatram da smo trenutno mnogo kvalitetnija ekipa od Mire, koja je u drugi dio prvenstva ušla s podmlađenim sastavom. Naša forma je u usponu i nijednog momenta ne sumnjam u našu pobjedu koja će nas učvrstiti na drugoj poziciji – kaže za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa Jasmin Unkić.

U četiri proljetna kola ekipa Mire ostvarila je pobjedu, remi, te upisala dva poraza. Uz to, eliminirane su iz Kupa BiH, dok su se Tuzlanke plasirale među četiri polufinalista.

Posljednji poraz Jedinstvo AtlasRelax doživjelo je 12. novembra prošle godine i to u Grudama (32:29).

Nakon toga upisale su remi (Neretva), te šest pobjeda u nizu (Katarina, Izviđač i Lokomotiva u gostima, te Goražde, Krivaja i Bihać u Tuzli).

Računajući i dva susreta u Kupu BiH protiv Izviđača iz Ljubuškog, Tuzlanke su nanizale osam uzastopnih pobjeda u posljednjih pet mjeseci.

– Uprkos svemu, ekipu Mire ne potcjenjujemo, jer imaju nekoliko kvalitetnih igračica. Moje igračice morat će zapeti iz sve snage da ostvarimo novu pobjedu. Naše dobre igre trebale bi biti poziv ljubiteljima rukometa da dođu u što većem broju i da nastavimo uživati u jednoj lijepoj sportskoj priči koja prati naš klub – poručio je trener tuzlanskih „labudica“.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Mira igra se danas u maloj dvorani Mejdana od 17 sati. Ulaz je slobodan.

Faktor.ba – Fena