Kostajnica je bila domaćin Prve izvještajne skupštine Boračke organizacije MUP-a Republike Srpske Centra javne bezbjednosti Prijedor. Izvještaj o radu, ali i planovi za naredni period našli su se na dnevnom redu izvještajne skupštine.

Prioritet je kažu, ostvarivanje prava borca policajca, od kategorizacije do zapošljavanja djece poginulih pripadnika MUP-a Republike Srpske.

“Da jednostavno i mi kao boračke organizacije matične možemo predlagati i boriti se za prava naših postradalih saboraca”, izjavio je Vojislav Kondić predsjednik Predsjedništva Koordinacionog odbora Boračke organizacije MUP-a regije Prijedor.

Mnogo rada i truda uloženo je u osnivanje Boračke organizacije MUP-a CЈB Prijedor, ističu policajci koji su branili Republiku Srpsku. Nije slučajno kažu, Kostajnica izabrana za prvi zvaničan sastanak, jer mnogi od njih svoj ratni put počeli su iz ove opštine.

“Isto tako pripadnici CЈB svoj ratni put završavaju ovdje na proistoru Kozarske Dubice”, kaže Zdravko Torbica predsjednik Skupštine Regionalne boračke organizacije MUP RS CЈB Prijedor.

“Imaju moju apsolutnu podršku jer mi ne treba da zaboravimo da nije bilo MUP-a Republike Srpske i Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike Srpske”, rekao je Drago Bundalo načelnik opštine Kostajnica.

Podrška borcima MUP-a Srpske stiže i iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Bili smo dio svega toga u stvaranju Republike Srpske, a sad da nastavimo tekovine održavanja tog dijela i da se nikad ne zaboravi taj dio”, govori Mile Dobrijević pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor.

Boračka organizacija regije Prijedor broji preko 20.000 članova, a njih oko dvije hiljade dalo je život braneći Republiku Srpsku,istakao je to danas u Kostajnici predsjednik ove organizacije Zoran Predojević.

RTRS