Doktorka Brankica Galić nakon potresa mozga i povrede glave koju joj je udarcem nogom nanio Edin Kevac (40) iz Kozarca otpuštena je iz bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ i sada je na bolovanju.

Prema nezvaničnim saznanjima Galićeva se zbog povreda, ne sjeća dešavanja koja su uslijedila nakon pauze kobnog dana. Prema riječima medicinskih radnika, Kevac je doveo kćerku u Dom zdravlja Kozarac i tražio uputnice za dalje liječenje.

– Doktorka mu je rekla da mora ispoštovati proceduru i donijeti mišljenje Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Budući da je on insistirao na uputnici ona mu je rekla da će mu je napisati, ali da će je morati platiti jer nije ispoštovana procedura Fonda – kažu zaposleni u bolnici.

Prema njihovim riječima devojčica je tada izgubila svijest, i medicinski radnici i doktorica su je unijeli u ordinaciju kako bi joj ukazali pomoć. U tom momentu Kevac je razvalio vrata nogom i zaletio se na doktoricu koja je od siline njegovog udarca udarila u zid i dobila potres mozga. Zaposleni u Domu zdravlja u Kozarcu kažu da sada imaju strah odlaska na posao, jer ne znaju kada bi se Kevac mogao vratiti i napasti nekog drugog.

Direktorica Doma zdravlja Prijedor, Slavica Popović kaže da sada moraju tražiti zaštitu od ljudi kojima pružaju ljekarsku pomoć.

-Tražićemo od lokalne zajednice i ministarstva da nam se obezbjedi zaštita na radnom mestu, mi sami ne možemo to plaćati – kaže Popovićeva.

Kevac je, s druge strane, nakon napada izjavio da je doktorka vrijeđala njegovu ćerku, koju je, navodno, nazvala razmaženim derištem, što je kod njega izazvalo revolt. On nije negirao da je fizički napao ljekarku.

Kevac je vlasnik mjenjačnice u Kozarcu, bio je i u grupi koja je prije dvije godine, pretukla Sinišu Timarca iz Prijedora, nakon što su mu oduzeli prvenstvo prolaza. Od ranije je poznat po fizičkim obračunima, a u jednom sukobu sugrađanina je isjekao mačetom.

EuroBlic

Vezane vijesti

KOZARAC: KEVAC TVRDI DA MU JE DOKTORICA VRIJEĐALA KĆERKU, ONA SE NAVODNO NIČEGA NE SJEĆA

NAKON FIZIČKOG NAPADA NA DOKTORKU U KOZARCU: STIŽU OSUDE – VIDEO

CJB PRIJEDOR: PROVALIO U ORDINACIJU I UDARIO DOKTORICU NOGOM U GLAVU