Ansambl Pozorišta Prijedor sinoć je premijerno odigrao predstavu „Samoubica“, koju je prema tekstu Nikolaja Erdmana, režirao Željko Stjepanović.

Prijedorska publika mogla je da uživa u ovoj o crnohumornoj komediji koja je nastala po tekstu iz davne 1932. godine, koji je bio zabranjen sve do 1982. godine, a njegov autor je zbog tematike završio u Sibiru.

-Zadovoljan sam reakcijom posjetilaca i igrom glumaca koji su uvažili sve ono što je dogovoreno i nisu „trčali“ za smijehom publike. Stanovnici naše zemlje osjećaju problem nezaposlenosti, a publika u ovoj predstavi može vidjeti kako se glavni lik nosi sa tim problemom – rekao je režiser Željko Stjepanović.

On je dodao da će predstava „Samoubica“ tokom aprila biti igrana u Prijedoru, Banjaluci i vjerovatno u Gradišci.

-Rad na predstavi je bio vrlo težak, ali se sve na kraju isplatilo jer je Željko reditelj koji je od početka znao šta hoće. Mnogo smo naučili od njega i nadam se da ćemo ponoviti saradnju – rekao je glumac Dean Batoz koji igra naslovnu ulogu.

Osim njega u predstavi igraju i Tatjana Binjaš Batoz, Zorica Jojić, Mirela Predojević, Srđan Knjeginjić, Sandra Macura, Jelena Seksan, Ena Radovanović, Dubravko Vukadinović, Boris Tomić i Želimir Rivić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Više gotografija sa premijere možete pogledati OVDJE