avaz-zubna ordinacijaMUP RS-a raspisao je centralnu potjernicu za Davorom Vučičevićem (37) iz Prijedora i Milanom Zembrzuckim (55) iz Vrnjačke Banje, državljaninom Srbije koji se terete da su na području koje pokriva CJB Prijedor počinili više teških krađa.

Na meti im je, kako saznajemo, bila poljoprivredna apoteka, potom stomatološka ambulanta „Venera“ i privatna kuća na području Prijedora.

Opremu iz stomatološke ambulante vrijednu oko 15.000 maraka ovaj dvojac je prebacio najvjerovatnije na područje Srbije, a kako nezvanično saznajemo, pronađena su lica koja su im pomogla da skupocjenu opremu, poput uređaja za suhu sterilizaciju, auto-klava sa svim instrumentima koji su tog dana korišteni te laptopa prebace van granica BiH.

Davor Vučičević i Milan Zembrzucki osumnjičeni su na osnovu zajedničke aktivnosti CJB Prijedor, CJB Bijeljina i Stanice javne bezbjednosti iz Mrkonjić Grada na čijem su području također počinili više krivičnih djela krađe.

CJB Prijedor je okružnom Tužilaštvu iz Banjaluke, protiv Vučičevića i Zembrzuckog podnio izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa.

Dnevni avaz