Još jednom je Rudar-Prijedor na neugodnom gostovanju u prvenstvu Prve lige Republike Srpske u Mrkonjić Gradu protiv Slobode (2:2) potvrdio epitet najefikasnije ekipe u ovom rangu takmičenja.

Sa dva sjajna „projektila“ u mreži Nemanje Petrovića, do ove zime golmana „rudara sa Sane“, maestralni ovog proljeća Draško Lolić je uspio da sustigne vodećeg na listi strijelaca Selmira Mahmutovića iz dobojske Sloge, pa sada obojica imaju po 11 postignutih golova.

– Jako loše smo ušli u utakmicu, prvih 15 minuta, dozvolivši Slobodi da postigne pogodak i dođe do vođstva što je nas malo poremetilo. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje i stvorili tri-četiri prilike u prvom poluvremenu, a Ognjen Jaćimović je pogodio prečku. U nastavku meča izvršili smo određene korekcije, krenuli dosta dobro, međutim, ponovo pravimo grešku, primamo gol nakon kornera. Momci su stvarno dobro odgovorili na taj izazov i uspjeli da stignu do izjednačenja, a možda smo u pojedinim momentima i bili bliži pobjedi. Kod 2:2 diskutabilna je jedna odluka, jer smatram da smo oštećeni za penal, kada je u protivničkom šesnaestercu oboren Vedran Panić, ali šta je tu je. Čestitam svojim igračima, jer su se uspjeli vratiti, poslije 2:0, raduje da smo davali golove i stvarali šanse – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

U samom finišu tim u „narandžasto-crnoj“ opremi mogao je do cijelog plijena.

Prvo je viđena odlična akcija kada je Stefan Gavranović uposlio na lijevoj stranu Panića, koji je dodao do Jaćimovića, ali njegov udarac Petrović je odbranio.

U posljednjim trencuima Panić je odlično ušao u kazneni prostor sa desne strane, međutim, tukao preko prečke.

Ipak, treba pomenuti, između dva gola Lolića još jedan bivši prvotimac Prijedorčana Igor Mirković izvanredno je sa sredine terena „izbacio“ Aleksandra Malbašića, napadač Mrkonjićana bio je „oči u oči“ pred Dejanom Inđićem, koji je spriječio treći pogodak.

Čuvar mreže Prijedorčana žalio se u prvom poluvremenu na povredu prsta ruke.

– Teška partija za nas, jer su izgleda pojedinci unaprijed mislili da smo već „upisali“ tri boda. Nismo se dobro snašli na samom početku i tek u drugom poluvremenu smo zaigrali onako kako znamo i možemo, a ostaje žal što nismo pobijedili. Vidno je da smo mlada ekipa i da imamo oscilacija u igri. Preostaje nam da razmišljamo o greškama, ispravljamo ih. Već se okrećemo novoj utakmici sa ciljem da savladamo Slogu i učvrstimo se na drugom mjestu – naglasio je Draško Lolić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com