ofk brdo 2014-15OFK Brdo je ostvarilo i treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad (prethodne dvije u gostima), pošto je pred momcima iz Hambarinama „pala“ veoma dobra ekipa Dubrave – 2:1.

U 20.minutu, poslije udarca Besima Ibričića, odbijenu loptu po desnoj strani prihvata Hari Harambašić, ali sa sedam-osam metara ne uspijeva da savlada golmana Alena Lovića. Samo tri minuta kasnije na suprotnoj strani iz povoljne pozicije sa 13-14 metara oprobao je šut Mensur Demo, ali je srećom lopta pogodila u leđa Matea Mikanovića.

U 37.minutu tekao je brz kontranapad izabranika Enesa Fikića, Harambašić je sa lijeve strane bio asistent Sadmiru Kukavici, koji ne nalazi načina da „matira“ Lovića, da bi Haris Lezić potom tukao preko prečke.

I pored terenske inicijative domaćih na raskvašenom terenu, uz stalno padanje kiše na stadionu „Vedro polje“ u 41.minutu Bojan Popović je izveo korner sa desne strane, a na prvoj stativi korpulentni Mensur Demo bio najviši u skoku i gotovo leđima okrenut glavom savladao Jadranka Vidovića za 0:1.

U nastavku prvi je u 53.minutu zaprijetio Kukavica, našao se „oči u oči“ pred Lovićem, ali, na žalost simpatizera domaćih ništa od pogotka.

Pomalo iznenađujuće, susret je na klupi započeo jedan od najboljih igrača Asmir Brkić i upravo njegovim ulaskom OFK Brdo je dobilo na brzini, akcije su bile tečnije.

„Brka“ je samo četiri minuta po ulasku, igrao se 64.minut, primorao Lovića da, pošto mu se lopta izmigoljila, obori ovog fudbalskog „vragolana“, te za odličnog sudiju Marija Jelića iz Banja Luke nije bilo dvoumljenja. Pokazao je na kazneni udarac, a prvi strijelac domaćih Ibričić rutinski pogodio za 1:1.

Do kraja vrijedi zabilježiti i neuspio pokušaj Lezića u 80.minutu, a kada su isticali posljednji trenuci meča, Kukavica je, gotovo iz očaja, sa 20 metara sa lijeve strane uputio loptu,koja je prešla preko Amira Kadirića, koji nije mogao da dođe do nje, nepomičan je bio i čuvar mreže gostiju Lović, da bi je kraj same stative dočekao najbolji akter utakmice Mateo Mikanović i „zakucao“ pod prečku za veliku radost.

Nažalost, gosti nisu sportski podnijeli poraz, pred svlačionicama je došlo do verbalnih obračuna, srećom strasti su se brzo smirile.

OFK Brdo-Dubrave 2:1(0:1)

Hambarine
Stadion Vedro polje
Gledalaca: 100
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka) 8
Strijelci: Ibričić (iz jedanaesterca) u 64. i Mikanović u 90. za OFK Brdo, a M.Demo u 41.minutu za Dubrave
Žuti kartoni: Komosar, Harambašić (OFK Brdo), Lović, Radosavac, Karavušić (Dubrave)

OFK BRDO: Vidović 6,5, Mikanović 7, Marinović 6 (od 60. Brkić 7), Karupović 7, Đurkić 7, Lezić 6,5, Kukavica 6,5, Ćatić 6 (od 46. Komosar 6,5), Pekija 6,5 (od 73. Kadirić -), Ibričić 7, Harambašić 6,5

DUBRAVE: Lović 6,5, Radosavac 5,5, Crljenović 5,5 (od 46. Karavušić 5,5), Hadžialagić 6, Rajilić 6,5, E.Demo 7, Kisin 6R.Demo 6 (od 84. S.Sadiković -), Begić 7, Popović 6,5, M.Demo 7 (od 77. I.Hamzić -)

Igrač utakmice: Mateo Mikanović (OFK Brdo)

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva