Rudar-Prijedor je, poslije poraza na gostovanju lideru Prve lige Republike Srpske, banjalučkom Borcu (0:2) identičnim rezultatom savladao Kozaru.

Njegovi igrači su vratili samopouzdanje, a ujedno se učvrstili na drugoj poziciji.

Pred gostovanje u Mrkonjić Gradu, Slobodi, koja je poklekla u prvoj utakmici polufinala Kupa RS na svom terenu protiv trebinjskog Leotara (1:3) Draško Lolić, dvostruki strijelac u subotnjem okršaju protiv ekipe iz Gradiške je optimista.

-Idemo na megdan sasvim solinom timu Slobode koji je u prvenstvenim mečevima nije doživio poraz kod kuće, a, uz šest pobjeda i tri remija, primio je samo jedan gol. Sigurno je da nam neće biti lako. Dobro se poznajemo. Idemo da osvojimo sva tri boda, da bi ostali u trci sa Banjalučanima, a nadamo se nekom njihovom kiksu i ne predajemo se u borbi za titulu dok ima ima izgleda – naglasio je Lolić.

Popularni Lola je u najefikasnijem klubu elite Srpske, sa četiri ovoproljećna pogotka, na klupskoj listi strijelaca sa ukupno devet izjednačen sa Ognjenom Jaćimovićem, a za očekivati je da će i on, koji je dugo bio povređen u pripremnom periodu, početi ponovo da trese protivničke mreže.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac je upravo ove sedmice izražavao zadovoljstvo da u igračkom kadru ima 22 potpuno spremna prvotimca, ali je potom skočni zglob povrijedio iskusni „štoper“ Novica Petrović, pa je njegov nastup protiv Mrkonjićana neizvjestan.

Utakmica sa Slobodom igra se danas od 16:00 časova.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com