Veterani rukometnih klubova Prijedor i Borac uspješno su se uključili u akciju “Srcem za Sofiju”.

U tome su im pomogli i naši sugrađani pa je od prodaje ulaznica za humanitarnu utakmicu, za trogodišnju djevojčicu prikupljeno oko 1.700 KM.

Prijedorčani i Banjalučani su večeras u dvorani “Mladost” odigrali prijateljski meč dobrotvornog karaktera, a iako je na tribinama bilo tek stotinjak gledalaca mnogi su kupovali ulaznice po cijeni od 5 KM iako rukomet nisu gledali.

Rezultat je bio u drugom planu, ali treba reći da je Borac slavio 18:17.

Treba reći da je večeras u klubu Downtown postavljena humanitarna kutija a sva prikupljena novčana sredstva takođe su namijenjena za Sofiju.

Mala Banjalučanka oboljela je od akutne minfoblastne leukemije a za njeno liječenje potrebna su velika finansijska sredstva.

Humani ljudi širom Republike Srpske i svijeta, zajedno sa uplatom Fonda zdravstvenog osiguranja RS, prikupili su 270.000 dolara koji su neophodni za početak, odnosno prvi dio njenog liječenja u klinici „Johns Hopkins Medicine International“ u Baltimoru (SAD).

Humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ je na svom Facebook profilu objavila informaciju da je za drugi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke potrebno još 540.000 dolara.

Rukometni veterani Prijedora i Banjaluke pozvali su sve one koji žele da pomognu ovoj djevojčici da daju svoj doprinos u tome da Sofija ostvari pobjedu u najvažnijem meču svog života.

Svi koji žele i mogu pomoći maloj Sofiji Mićević to mogu učiniti i putem uplata na sljedeće žiro račune:

Mićević Sofija
Nova banka AD Banjaluka
5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija
Nova banka AD Banjaluka
SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)
5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”
Podračun za Sofiju Mićević
UniCredit Zagrebačka banka
3383502257474786 (KM račun)

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com