U „tvrdoj“ prvenstvenoj utakmici derbi 19.kola Prve lige Republike Srpske krajiških rivala okončan je pobjedom domaćina, koji se, nakon poraza od lidera banjalučkog Borca, učvrstio na drugoj poziciji, Rudar-Prijedor: Kozara 2:0.

„Rudari sa Sane“ su prvi zaprijetili u 7.minuti kada je Ognjen Jaćimović sa oko desetak metara glavom zahvatio loptu, kojoj je Stefan Đakušić, uz pomoć prečke sprečio put u mrežu.

Uzvratio je na suprotnoj strani u 11.minuti Dejan Glišić, ali je gotovo sa iste pozicije, neometan „mlako“ poslao loptu do golmana Dejana Inđića.

Čovjek odluke bio je Draško Lolić, koji se sa dva gola izjednačio na klupskoj listi strelaca sa Jaćimovićem.

Prvo je u 19.minuti sa oko 20 metara zahvatio loptu i ispod Đakušića je poslao na pravo mjesto za vođstvo izabranika Zlatka Jelisavca od 1:0.

U 30.minuti, kada je oboren Jaćimović, na oko 20 metara iskosa sa lijeve strane snažno je tukao, lopta je u „živom zidu“ pogodila kapitena Ognjena (Mirka) Petrovića, a sudija Dušan Berak iz Trebinja pokazao je na „bijelu tačku“ Lolić je bio siguran egzekutor udvostručivši prednost svog tima.

U ovom dijelu susreta najveća prijetnja ekipe nekadašnjeg trenera Prijedorčana Velimira Stojnića bio je njen prvi strijelac Neven Bunić.

U tri navrata iz slobodnih udaraca sa lijeve strane uputio je neugodne šuteve ka Inđiću, koji se nije dao iznenaditi.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47.minuti gosti iz Gradiške su mogli smanjiti prednost rivala, ali Glišić je pogodio stativu.

Ubrzo je Igor Makitan bio u prilici, a do kraja igra se odvijala uglavnom na sredini terena.

Još jednom je u 74.minuti na sceni bio Lolić, ciljao je donji lijevi ugao Đakušića, koji je skrenuo loptu u korner, a u finišu oprobao je udarac jesenas član Rudar-Prijedora, Aleksanadar Majdanac, sada u matičnom klubu, ali je Inđić bio na mestu.

FK Rudar-Prijedor: FK Kozara 2:0(2:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Dušan Berak (Trebinje) 7
Strijelac: Lolić u 19. i 30.minuti
Žuti kartoni: Kovljen (Rudar Priejdor), Petrović, Bunić, Majetić (Kozara)

RUDAR PRIJEDOR:
Inđić 7, Davidović 6,5, Malović 6,5, Vojnović 7, Petrović 7, Lolić 7,5, Rokvić 6,5 (od 70. Popović -), Jaćimović 7 (od 80. Panić -), Gavranović 6,5, Kovljen 7, Marić 6,5 (od 57. Malinović 6,5

KOZARA:
Đakušić 6,5, Ognjen(Milanka)Petrović 6, Makitan 6,5, Ognjen (Mirka) Petrović 6,5, Majadanac 7, Glišić 6 (od 70.Majetić -), A.Popović 6,5 (od 60. Škorić 6,5), Marin 6, Ajetić 6, Bunić 7 (od 85. S.Popović -), Dekić 6,5

Igrač utakmice: Draško Lolić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com