rukometni turnir veterana 2014-detaljPobjednici tradicionalnog 11.međunarodnog rukometnog turnira veterana „Prijedor 2014“, u organizaciji kluba bivših asova iz grada na Sani, a pod pokroviteljstvom grada Prijedora su ekipa „Zlatne godine“ iz Metkovića u muškoj i Izola u ženskoj konkurenciji.

Učestvovalo je 15 timova iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH, a u sportskoj dvorani „Mladost“ odigrane su 32 utakmice.

U finalu kod rukometaša „Zlatne godine“ su sa 8:7 savladale Mojkovac (Crna Gora), dok je susret za treće mjesto između Prijedora i njihovih sportskih prijatelja Škofje Loke iz Slovenije, koji su donijeli i pomoć za postradale u poplavama, završen bez pobjednika 7:7, a nije bilo izvođenja sedmeraca.

Epitet najboljeg igrača ponio je Nikša Kaleb („Zlatne godine“), iz najuspješnijeg sastava je i prvi strijelac Jure Jakić, dok je najbolji golman bio Mišo Tubin, koji je čuvao mrežu Mojkovca.

Kod rukometašica igralo se po jednostrukom bod-sistemu, svako sa svakim, a trijumfovala je Izola (Slovenija) ispred hrvatskih predstavnika Virovitica-Ivanić Grada i Petrinje.

Najbolja igračica bila je Andrijana Mikulić (Virovitica-Ivanić Grad), najviše golova postigla je Sabina Hodžić iz Izole, dok se njena saigračica Adele Ivančić istakla među stativama.

N.Đerić/A.Drakulić