rukomet-mira-bihac-prijateljskaPripremajući se za naredno prvenstvo Premijer lige BiH, rukometašice „Mire“ su u prijateljskom odmjeravanju snaga savladale u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani ekipu „Bihaća“, novajliju u elitnom rangu takmičenja, rezultatom 28:26(13:11).

Gošće, koje je predvodila najefikasnija igračica susreta, Azra Bašanović (prošle sezone na dvojnu registraciju nastupala je za prijedorski klub i dala pun doprinos osvajanju „triple krune“) predstavile su se kao dostojan rival. Ipak, na njima se osjetio umor, jer su se prethodno sastale sa „superligašem“ Srbije, novosadskom Minakvom i doživjele ubjedljiv poraz rezultatom 19:43(8:22).

Ta činjenica, međutim ne umanjuje prikazanu partiju izabranica trenera Ljubice Ivetić, koja je svjesna da bez četiri igračice iz prošlosezoske prve postave (odlazak Slađane Ivetić i Milice Vlahović, Sanja Jevtić prestala da igra, a povrijeđena je Jelena Mutić) predstoji još dosta vremena za uigravanje.

Priliku sve više dobija mlada i talentovana među stativama Marija Gligorević (15 godina), čije vrijeme tek dolazi i o kojoj će se čuti, a izostala je, zbog školske ekskurzije Milica Došen.

Ipak, evidentno je da bi tek sada „Mira“ mogla da na najbolji način iskoristi bogato iskustvo i pozitivan pristup Šejle Kararić, a da Adrijana Damjanović, čije vrijednosti i ogroman potencijal nisu bili nikada sporni, u pravom smislu može da „eksplodira“ i bude konačno istinska „zvijezda“ Prijedorčanki.

Mira: Bihać 28:26(13:11)

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac 3, Karačić, Kunovac 4, Damjanović 8, Tintor, Kararić 8, Grahovac, D.Mutić, Lukač 4, Sladaković 1, Suvajac, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

BIHAĆ:
Dizdar, Vundić, Bašanović 9, Hapurić, Bajrić, Zulić 6, Midžić 4, Ibričić 6, Demirović, Nakić, Alijagić, Kozlica, Alagić 1, Zećirović
Trener: Mirzet Midžić

N.Đerić/A.Drakulić