Prijedorčanin R. M. (52) koji je u ranijem periodu liječen u psihijatrijskoj bolnici u Prijedoru lažno je prije deset dana prijavio da je ispod jednog vozila Opšte bolnice “Doktor Mladen Stojanović” postavljena eksplozivna naprava.

Njega su 24. marta identifikovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor.

– Preduzetim mjerama i radnjama utvrđeno je da se radi o R. M. koji je u ranijem periodu liječen u psihijatrijskoj bolnici u Prijedoru, i nad kojim je izvršena kriminalistička obrada – saopštili su iz CJB Prijedor.

Dodaju da je o ovom slučaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo – lažno prijavljivanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

Podsjećamo, R. M. je u nedjelju 19. marta oko sedam sati ujutru telefononom obavijestio radnika obezbjeđenja u bolnici da je postavljen eksploziv ispod vozila Hitne pomoći koje je bilo ispred ove zdravstvene ustanove.

Nakon toga pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor blokirali su područje oko bolnice i djelimično evakuisali osoblje u prizemlju objekta.

Nakon detaljne provjere prostora utvrdili su da je riječ o lažnoj prijavi.

Tekst – EuroBlic
Foto – RTRS