Rukometašice Ilidže su sjajnom igrom došle do pobjede nad ekipom Mire iz Prijedora rezultatom 33:22 (19:10) i nova tri boda u okviru ženske Premijer lige BiH.

Otvaranje utakmice proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su obje ekipe uspijevale da održavaju rezultatski egal. Ipak, domaće su dodale gas i nakon deset minuta igre rezultat je glasio 8:5 za Ilidžanke. U narednih deset minuta domaće uspijevaju da u potpunosti nadigraju svoje protivnice.

Efikasno u napadu i čvrsto u odbrani sa sjajnom Merdžanić na golu, i raspoloženim Pavlović i Iris Škalić u napadu, domaće su uspjele u potpunosti okrenuti rezultat u svoju korist, a na poluvremenu je rezultat glasio 19:10 za domaće rukometašice.

Drugi dio na otvaranju nije ponudio puno neizvjesnosti. Ilidžanke su prednost kojuu su imale znalački čuvale, dok su gošće sa druge strane pokušavale da se ‘vrate’ u utakmicu, ali to s obzirom na zaostatak iz prvog dijela je bilo teško za očekivati.

Domaće su ponovo dobrom igrom u odbrani i organizovanom igrom u napadu u potpunosti zadržali prednost sa poluvremena od devet golova, koja je ispostavilo se bila nedostižna za gošće u ovom duelu.

Ilidžu je do pobjede predvodila fenomenalna Škaljić sa 14 pogodaka dok je Pavlović dodala 6, a Pašović 5. Adela Merdžanić je imala 21 uspješnu intervenciju. Na drugoj strani najbolja je bila Mutić sa 8 golova dok je Bašanović dodala 4 kao i Dojčinović.

Konačan rezultat glasio je 33:22 za ekipu Ilidže.

Sport1.ba