predrag sorgaFondacija “ArselorMital” Prijedor darovala je 12.000 KM jednokratne pomoći školama, udruženjima i sportskim klubovima, rekao je danas predsjednik ove fondacije Predrag Šorga.

“Radi se o jednokratnim iznosima od 1.000, 1.500 ili 2.000 KM”, kazao je Šorga Srni.

Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj, “Jovan Cvijić” u Brezičanima i “Mladen Stojanović” u Ljubiji novčanu pomoć će usmjeriti za nabavku novih školskih tabli, za krečenje i uređenje školske zgrade odnosno za razne školske aktivnosti.

“Pomogli smo i sportske kolektive i to Košarkaški klub `Prijedor`, Kik boks klub `Rudar`, Ženski odbojkaški klub `Prijedor`, te udruženja oboljelih od multiple skleroze i roditelja djece sa posebnim potrebama”, dodao je Šorga.

U ovoj godini Fondacija je realizovala ukupno 21 projekat vrijednosti veće od 200.000 KM sa više od 14.000 korisnika, a do kraja godine u planu je još osam projekata vrijednih oko 70.000 KM.

Fondacija “Arselor Mital” Prijedor osnovana je 2007. godine i u razne projekte korisne za lokalnu zajednicu u gradu na Sani do sada je uložila više od dva miliona maraka.
Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – arhiva