mira-minakvaRukometašice prijedorske „Mire“, koje su se ove godine okitile „triplom krunom“ osvajanjem šampionske titule u Premijer ligi BiH, kao i trijumfima u Kupu Republike Srpske i Kupu BiH, pripremajući se za narednu sezonu doživjele su u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru ubjedljiv poraz od novosadske „Minakve“ (do ovog ljeta ekipa se zvala „Vojvodina“) rezultatom 23:37.

Domaće su u prvom poluvremenu, iako je prednost češće bila na strani izabranica trenera Miodraga Šolaje, koliko-toliko održavale ravnotežu i na odmor otišle sa neriješenim rezultatom 14:14.

U nastavku Novosađanke, predvođene nezadrživom Tamarom Žarković koja je postigla čak 10 golova, ali i uz raspoložene Milicu Rančić i Nadu Pavlov, držale su sve konce igre u svojim rukama.

Po nesreću za tim novog trenera Prijedorčanki Ljubice Ivetić, koja nije mogla da računa na povrijeđenog prvog pivota Jelenu Mutić, u 42.minutu, poslije jednog neugodnog udarca u duelu, „deblji kraj“ izvukla je iskusna Nevena Lukač i morala je da napusti igru. To, međutim, ne umanjuje više nego zaslužen trijumf „superligaša“ Srbije, čija je prednost do kraja samo rasla.

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac 1, Karačić, Kunovac 5, Damjanović 3, Tintor 4, Kararić 3, Grahovac, D.Mutić 3, Lukač 4, Sladaković, Suvajac, Gligorević

MINAKVA:
N.Kolundžić, Ribičić 1, Ahac 2, Pavlov 4, Bojanić 3, Skoko 4, Žarković 10, Cakić, Ivanov, Berak, Dmitrović 1, Zečević 2, T.Kolundžić 3, Andrić 3, Rančić 4, Kojić, Golušin

N.Đerić/A.Drakulić