Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je preduzeće „MM-Plastik“ koje je smješteno u industrijskoj zoni „Celpak“.

On je tom prilikom istakao da je ova firma dobar primjer odlične saradnje preduzetnika sa Gradskom upravom.

„MM-Plastik“ koji se bavi proizvodnjom plastične galanterije sa radom je počeo desetak godina sa jednim zaposlenim radnikom i jednom malom mašinom u jednoj prostoriji Poslovnog inkubatora čiji rad podržava Agencija za ekonomski razvoj „PREDA –PD“ i Gradska uprava Prijedor.

-Danas firma ima devet velikih mašina za brizganje plastike, pogon za dizajn i sito štampu, i zapošljava 16 radnika – rekao je vlasnik Drago Mandić.

On je dodao da je u međuvremenu uspostavljena saradnja sa austrijskom firmom „Eurosnap“, te je „MM-Plastik“ uz povoljne uslove, koje preduzetnicima nudi Gradska uprava, u industrijskoj zoni „Celpak“ kupio lokaciju, na kojoj je izgrađen poslovni objekat površine 450 kvadratnih metara u koji se preduzeće preselilo prošle godine.

-Lani smo proizveli preko 1,3 miliona raznih plastičnih pozicija, uglavnom nosača za automobilske tablice, od kojih je preko 90 posto plasirano na strano tržište, a samo jedan mali dio prodaje ostvaren je na domaćem tržištu – istakao je Mandić dodavši da se očekuje nastavak širenja asortimana, kao i povećanje broja radnika.

-Mislim da je ovo lijep primjer i drugima kako je moguć dobar i kvalitetan način saradnje između Gradske uprave Prijedora, Agencije za razvoj Preda-PD i preduzeća u razvoju. Krenuli su od Poslovnog inkubatora a danas su razvojem postali preduzeće u industrijskoj zoni – rekao je gradonačelnik Đaković.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com