Dragan Dragojević, član Kik boks kluba „Gong“ iz Prijedora, domaćina večeri borilačkih sportova „Mix fight night“, održane u gradu na Sani, u „šlager“ meču K1 boraca, šampiona svojih država i Balkana, u kategoriji do 71 kilogram slavio je pobjedu tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Njegov rival Rade Petrović iz Novog Sada bio je nemoćan da mu se suprotstavi.

Pred oko 300 gledalaca viđeno je ukupno 12 borbi MMA, K1, boksa i profesionalnog boksa, a u reviji humanitarnog karaktera, jer su prisutni mogli da novčanim prilozima da pomognu liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, učešće su uzeli takmičari iz Srbije, Hrvatske, Švajcarske, Njemačke, Republike Srpske i Federacije BiH.

Vrijedi istaći da je u profesionalnom okršaju „teškaša“ do 90 kilograma, Prijedorčanin Dražan Janjanin u svojoj 26 borbi ostvario 15 pobjedu, primoravši u drugoj rundi, tehničkim nokautom, takođe predstavnika Srbije Aleksandra Ranitovića, kome je ovo bio deveti meč, a u MMA Banjalučanin Dragan Pešić, nastupajući za Srbiju bio je bolji od Milana Tučića (BiH) efektnim prekidom u prvoj rundi.

Sigurnim pobjedama u svojim mečevima impresivan utisak ostavila su još dvojica Prijedorčana, Željko Stegić i Ivan Šakić.

Pobjede u svojim bokserskim mečevima ostvarili su i Adnan Žilić kao i Boki Junior.

Ovu veoma dobro organizovanu sportsku manifestaciju sa bogatim kulturno-zabavnim programom u sportskoj dvorani „Mladost“, otvorio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, kojem je kao i svima koji su pružili pomoć u organizaciji, kao i radu i aktivnostima kluba, zahvalnice prije početka borbi uručio trener i prvi čovjek „Gonga“ Nebojša Kuzmanović.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su manekeni “Models by Jelena Govedarica”, kulturno-umjetnička društva “Kozara” iz Prijedora i “Kozara” iz Kozarca, plesni studio “Top DAnce” i mažoretkinje “Festina”.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com