U derbiju 19.kola Prve lige Republike Srpske, fudbaleri drugoplasiranog Rudar-Prijedora u komšijskom derbiju krajiških klubova u subotu od 15:00 časova na Gradskom stadionu dočekuju šestoplasiranu Kozaru iz Gradiške, koju s klupe predvodi njihov nekadašnji strateg iz premijerligaške konkurencije Velimir Stojnić.

Domaćin je nakon poraza u Banjaluci od Borca zaostao devet bodova iza lidera, ali želi da se iskupi pred svojim navijačima i vrati se u pobjednički ritam.

– Očekujemo tešku utakmicu, jer Kozara je uvijek bila neugodan rival Rudar-Prijedoru i ti susreti su privlačili posebnu pažnju. Nadam se da će tako biti i ovaj put. Riječ je o mladoj ekipi sa ambicijama da uđe u Ligu za prvaka, vođena isusnim trenerom Stojnićem, koji sigurno dobro radi analizu utakmice i priprema se za nju. Činili smo to i mi, vrijedno smo, uvidjevši greške, trenrali. Očekujemo da oni koji budu igrali iskoriste svoju šansu, i da ćemo osvojiti nove bodove – rekao je trener „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac.

Njemu su svi igrači na raspolaganju, jer nema ni povrijeđenih ni suspendovanih.

– Svjesni smo da nam neće biti lako. Ipak, igramo na našem terenu i bez obzira što poštujemo protivnika, mi se pitamo o svemu. Želja nam je da ostvarimo pobjedu i popravimo lošiji utisak koji smo ostavili u Banjaluci – rekao je „štoper“ Aleksandar Vojnović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com