Čopor pasa lutalica za samo nekoliko minuta usmrtio je i rastrgao sedmero janjadi i jednu ovcu u domaćinstvu Midheta Musića, mještanina Čarakova kod Prijedora.

Musić nam je kazao da je stado pustio jutros na pašu oko šest sati, a on otišao da popije kafu.

Sat kasnije, kada se vratio, ugledao je ovcu kako leži na pašnjaku. Kad je otišao da vidi šta se dešava šokirao se.

– Bio je čopor od šest pasa lutalica. I sad mi je njihova slika u glavi, toliko su bili blizu mene. Na poljani su ležala janjad i ovce. Dvoje je bilo mrtvo, a ostalo rastrgano i jedva davalo znake života. Uplašio sam se – kazao je Musić, koji štetu procjenjuje na gotovo 2.000 maraka.

Ovaj diplomirani inžinjer poljoprivrede kaže da je u posljednjih sedam godina, koliko se bavi stočarstvom, na sličan način ostao je bez gotovo 200 ovaca i janjadi.

– Samo u martu prošle godine ovako sam izgubio desetak ovaca, četiri mjeseca kasnije 17. Stado nemam čime da branim, a malo, malo pojave se ovi agresivni psi i naprave i haos. Šteta nije samo u janjadima, već i u ovcama koje moram liječiti. Više bih volio da mi je neko ukrao ove pare nego da sam ih izgubio na ovakav način – kaže Midhet, koji je u jednom trenutku i zaplakao zbog onog što mu se desilo.

Slučaj je kako kaže prijavio policiji CJB Prijedor.

U CJB Prijedor nam je potvrđeno da je M.M. iz Čarakova jutros u 7.30 sati prijavio da su mu psi lutalice napali stado.

Dnevni avaz