vesti-bozana-skolaSamohranoj majci Božani Aleksić iz Donjih Garevaca kod Prijedora, naš stalni donator Đorđe Čordašević, 92-godišnji humanista iz Toronta, poslao je 50 kanadskih dolara. I ovo nije prvi put da im ovaj dobročinitelj pomaže. Vrednim Aleksićima će ovaj dar pomoći da zaokruže u svom malom domaćinstvu skromni stočni fond.

“Ovo je divna vest, za ovaj novac kupiću 40 komada pilića i ostaće mi još nešto para da nabavim deci deo školskog pribora. Trenutno, imamo junicu, kozu, prase i šest pilica, a kupiću još 40 pilića i koncentrat. Pilići će stasati do Božića i biće na
božićnoj trpezi zahvaljujući deda Đorđu… Hvala zemljaku iz Toronta što nije zaboravio ni mene ni moju decu… Pošto su telefonski razgovori skupi, a pisma nisu, zato će pozdravi opet putovati i zahvaliću se Čordaševiću pismom”, kaže Božana koja se u dva navrata javila svom dobročinitelju, čestitajući mu Novu godinu i Božić.

Od dečjeg dodatka (90 evra), koji je ovoj porodici i jedini izvor prihoda, Božana je kupila deci školske torbe i knjige, ali ne i ogrev. Ipak verujemo da će Božani i deci, uz pomoć njenih deset vrednih prstiju, biti toplo ove zime u domu.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com