Otvarajući proljetni dio prvenstva, s obzirom da im je prva utakmica odgođena, fudbaleri Gomjenice igrali su kod kuće bez golova protiv do ovog kola četvrtoplasirane Mladosti, te su se na začelju sada izjednačili po broju bodova (12) sa ekipom Sloge DIPO iz Donjih Podgradaca.

Bila je to utakmica sa dosta želje i htijenja na obje strane, dosta borbe za dominacijom na sredini terena, pa se u prave prilike teško dolazilo.

Prijedorčanima je u 21.minuti poništen i gol (Mihajlo Mijatović) zbog, navodne, ofsajd pozicije.

Junak susreta bio je njihov golman Vojislav Vasiljević.

U 37.minuti sjajno je reagovao, kada je se pred njim „oči u oči“ našao Srđan Jurić, ušavši mu u šut, a u drugom poluvremenu (51.minuta) pošto je loptu, upućenu iz slobodnog udarca od strane Enisa Mušanovića, sa neugodnom putanjom pod samu prečku, vrhovima prstiju, vinuvši se u vazduh, izbacio u korner.

Prijetili su i izabranici trenera Igora Mršića, koji želi da im „usadi“ jedan novi pristup igri.

U 63.minuti nakon kornera sa desne strane Stefan Stojić je iz gužve glavom slao loptu u donji lijevi ugao čuvara mreže gostiju iz Kotor Varoši, ali je Milen Kutić odlično reagovao.

FK Gomjenica: FK Mladost(KV) 0:0

Prijedor
Stadion: „Kod Celpaka“
Gledalaca: 100
Sudija: Bojan Aničić (Laktaši) 7
Žuti kartoni: Torbica, Đurkić, Pantoš, Radanović, Tadić (Gomjenica), Mušanović, Drljača (Mladost)

GOMJENICA:
V.Vasiljević 7,5, Tadić 6,5, D.Vasiljević 6 (od 60. Pantoš 6), Draganić 7, Torbica 6,5 (od 70. Grbić -), Kreća 6,5 (od 54.Raadanović 6), Stojić 6,5, Mandić 7, Đurkić 6,5, Čorokalo 6,5, Mijatović 7

MLADOST:
Kutić 7, Žarić 6, Đurić 6, Hadžiselimović 6, Jurić 6,5, Tepić 6 (od 77. Radivojević -), Đaković 6,5, Mušanović 7, Drljača 6,5, Đukić 7, Stupar 6,5

Igrač utakmice: Vojislav Vasiljević

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com