Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uputio je danas telegram sa izrazima saučešća porodici maloljetne djevojke iz našeg grada koja se utopila u rijeci Sani.

Podsjećamo, sedamnaestogodišnjakinja je 5.marta upala u rijeku Sanu sa splava nedaleko od gradskog mosta a njeno tijelo pronađeno je sinoć u rijeci Uni na području Donje Gradine(opština Kozarska Dubica).

Telegram saučešća prenosimo u cjelini.

Porodica Džever i Gligić

Ožalošćene porodice,

Vjerovatno ne postoji ni jedna primjerena riječ koja bi u ovom trenutku mogla da utješi majku koja je izgubila svoju kćerku, brata koji je izgubio sestru, baku i djeda koji su izgubili unuku. Stoga ni ja ne pokušavam da je pronađem, a volio bih da postoji.

Zato samo kažem da je tuga pregolema, žalost prevelika, a utjehe nema.

Pored tuge i žalosti porodice, rodbine i prijatelja, žalosni smo svi mi koji je nismo poznavali, a vjerovali da ćemo je kada se nesreća dogodila, ipak pronaći živu. Zato smo angažovali sve raspoložive kapacitete i uložili ogroman ljudski napor da je što prije pronađemo i vratimo tamo gdje pripada, svojoj kući.

Sa nevjericom, sinoć smo primili vijest da je njeno tijelo pronađeno u vodi koja joj je život oduzela.

Zato ovim putem želim da izrazim svoje najdublje saučešće i da se nadam da ćete svi koji ste je voljeli, pronaći utjehu i da će Vaša Duška živjeti u Vašim mislima, a to je vječnost.

GRADONAČELNIK
Milenko Đaković