Nakon što je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor danas potvrđeno da je sinoć na području Donje Gradine (opština Kozarska Dubica) pronađeno tijelo sedamnaestogodišnje djevojke za kojom se tragalo od 5.marta, oglasio se i gradonačelnik Milenko Đaković.

On je u izjavi novinarima rekao da je grad Prijedor učinio sve što je bilo moguće da pokuša da pronađe tijelo nastradale maloljetnice koja je upala u rijeku Sanu prije 18 dana.

-Sa velikim žaljenjem konstatujem da je sinoć pronađeno tijelo djevojke Duške Džever koja je nesretnim slučajem 5.marta izgubila život u rijeci Sani. Osim prijedorskih vatrogasaca u potrazi su učestvovali i pripadnici CJB Prijedor, Republičke uprave civilne zaštite kao i tim Civilne zaštite Slovenije sa specijalno obučenim psima ali nisu uspjeli u tome da se tijelo pronađe ranije – rekao je Đaković.

On je dodao da je porodici nastradale djevojke uputio telegram saučešća, iako je riječ utjehe nemoguće dati, sa željom da se nešto ovakvo nikada više ne desi u Prijedoru i da se mladi životi ne gube na ovaj način.

Novinarima se obratio i šef Odsjeka civilne zaštite Dušan Vranješ koji je rekao da je zadovoljan učešćem i pristupom svih subjekata u akciji potrage za nestalom djevojkom ali je izrazio žaljenje što njeno tijelo nije ranije pronađeno i što se ova situacija uopšte desila.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš je kazao da je ova jedinica od prvog trenutka upotrijebila sve moguće kapacitete te je uz pomoć kolega iz Novog Grada i Kozarske Dubice, Republičke uprave Civilne zaštite i Civilne zaštite Slovenije te pripadnika CJB Prijedor tragala za tijelom žrtve ali je ono pronađeno tek sinoć.

Kako saznajemo, porodica nastradale djevojke je zatražila obdukciju koja će biti obavljena sutra u Banjaluci.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

POLICIJA POTVRDILA: PRONAĐENO TIJELO MALOLJETNICE KOJA JE UPALA U RIJEKU SANU – VIDEO

KOD DONJE GRADINE PRONAĐENO BEŽIVOTNO ŽENSKO TIJELO: DA LI SE RADI O NESTALOJ PRIJEDORČANKI?

PRONAĐENO TIJELO ŽENSKE OSOBE U RIJECI UNI – FOTO

MALOLJETNA PRIJEDORČANKA UPALA U SANU: POTRAGA I DALJE TRAJE

TRAJE POTRAGA ZA DJEVOJKOM KOJA JE UPALA U RIJEKU SANU – FOTO/VIDEO

DETALJI TRAGEDIJE U PRIJEDORU: KAKO JE DJEVOJKA UPALA U SANU? – FOTO/VIDEO

NASTAVLJENA POTRAGA ZA MLADOM PRIJEDORČANKOM KOJA JE NESTALA U RIJECI SANI – FOTO

TRAGEDIJA U PRIJEDORU: MLADEN MARKUS POKUŠAO SPASITI DJEVOJKU KOJA JE UPALA U SANU

POTRAGA ZA NESTALOM DJEVOJKOM SE NASTAVLJA SUTRA: NEVRIJEME I VISOK VODOSTAJ SANE KOČE AKCIJU – FOTO