Iako su iz Rudar-Prijedora, drugoplasiranog na tabeli, najavljivali da će u derbiju krajiških klubova u okviru 18.kola Prve lige Republike Srpske pružiti maksimum, lako i pomalo naivno poraženi su „rudari sa Sane“ od lidera banjalučkog Borca (0:2) za kojim sada zaostaju devet bodova.

Doduše, pomalo kurtoazno, ali iskreno, zbog činjenice da i njegov tim nije pružio baš neku naročitu partiju, strateg domaćih Vule Trivunović je izjavio da još sve nije gotovo, ali jedino istinski optimisti fanatičnog duha, kojima je Rudar-Prijedor na srcu, mogli ni da povjeruju da će izboriti povratak u Premijer ligu BiH prije Borca.

-Zaista po vjetrovitom vremenu nismo uspjeli da pružimo igru kakva se od nas očekivala, a i gol u ranoj fazi utakmice nas je poremetio. Šta je tu je, moramo što prije da zaboravimo ovaj okršaj i okrenemo se onome što slijedi – priča Vedran Panić, jesenas prvi strijelac drugoligaša Omarske, koji je ove zime stigao na prijedorski Gradski stadion, a ušao u igru posljednjih pola sata utakmice kada su „crveno-plavi“ već postigli dva pogotka.

Prijedorčanima, koji su na startu bili ubjedljivi protiv Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić nije uspjelo da ne prime gol, kao i, osim navedenog, u prethodna četiri megdana prijateljskog karaktera u pripremnom periodu.

Bio im je ovo treći ovosezonski meč u borbama za bodove u kojem nisu zatresli mrežu rivala, svaki put u gostima, na startu protiv Tekstilc Korta u Dreventi, kada su poklekli identičnim rezultatom, i u Gradišci kada je bilo 0:0 sa Kozarom, koju upravo dočekuju u subotu.

– Nadam se da će mi trener Zlatko Jelisavac ukazati povjerenje, jer sam željan da se dokažem i u klubu u kojem sam bio u mlađim kategorijama. Kozara ima dobru ekipu, a plasman izabranika Velimira Stojnića nije najbolji pokazatelj njenog kvaliteta. Dobili su u prošlom kolu čvrste Dervenćane, što najbolje potvrđuje ovu konstataciju. Ipak, mi pred svojim navijačima u okršaju timova iz Potkozarja, moramo da se „vadimo“ za poraz u Banjaluci i, uz poštovanje gostiju, očekujem našu pobjedu – naglasio je Panić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com