Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva „Uplatnica“, dana 20.03.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv lica D.S. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni D.S., kao zastupnik osiguravajućih društava, vršeći usluge osiguranja motornih vozila, od klijenata uzimao novac za uplate javnih prihoda, te uplaćivao iznose koji su manji od predviđenih za uplatu, nakon čega je na ovjerene uplatnice upisivao stvarne iznose potrebnih uplata, koje je dalje razduživao opunomoćnicima osiguravajućih društava koji su dalje u nadležnim policijskim stanicama vršili registraciju vozila.

Razliku od naplaćenog novca od klijenata i uplaćenog na račun javnih prihoda osumnjičeni je zadržao za sebe, čime je oštetio budžet Republike Srpske za iznos od 2.613 KM, istovremeno pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

CJB Prijedor