Skromno i bez prevelikih očekivanja u novembru 2014.godine sa radom je počeo kik boks klub „GONG“ iz Prijedora.

Danas, dvije i po godine kasnije, ovaj sportski kolektiv ima čime da se pohvali i postao je prepoznatljiv, ne samo u Prijedoru, već i šire.

-Počeli smo u garaži ispod porodične kuće u Aerodromskom naselju, a sa prvim sunčanim danima treninge smo nastavili na terenu prijedorskog aerodroma „Urije“. Uslijedila je i sudska registracija kluba, a sa prvim takmičenjima stigli su rezultati i medalje – priča Nebojša Kuzmanović, „alfa i omega“ ovog kluba.

On dodaje da je u proteklom periodu kroz „Gong“ prošlo stotinjak djece različitog uzrasta.

-Širenjem kluba i većim brojem članova, morali smo tražiti adekvatniji prostor za treniranje pa danas vježbamo u sportskoj sali „Lucky“ u Aerodromskom naselju te u maloj sali sportske dvorane „Mladost“ sa kojom smo ostvarili odličnu saradnju – kaže Kuzmanović, koji posjeduje trenersku, ali i sudijsku licencu za kik boks.

Ističe da su za protekle dvije i po godine ostvareni odlični rezultati u amaterskom kik boksu, a klub je postao organizator i domaćin već prepoznatljivog, i u borilačkim „krugovima“ cijenjenog, takmičenja Kup nacija Prijedor.

Sa posljednjeg takmičenja u Banjaluci, članovi ovog kluba vratili su se sa 11 medalja.

Kako ističu u „Gongu“ uskoro nas očekuju još jedna zanimljiva sportska priredba čiji su organizatori.

-Ova manifestacija nosi naziv Mix fight event a u subotu, 25.marta od 19:00 časova naši sugrađani će u dvorani „Mladost“ moći da vide zanimljive borbe u boksu, kik boksu, MMA, u kojima će učestvovati prijedorski majstori borilačkih vještina ali i ponajbolji borci sa naših prostora – rekao je Kuzmanović.

Jedna od stvari koja KBK „Gong“ izdvaja od drugih je i njihova društvena odgovornost.

Naime, članovi ovog kluba često učestvuju u humanitarnim akcijama prikupljanja pomoći onima kojima je to potrebno, redovno su dobrovoljni darivaoci krvi, spremni su pomoći našim starijim sugrađanima kada je to neophodno.

„Gong“ se redovno odazivao na brojne humanitarne akcije a takmičenje Kup nacija bilo je oba puta takvog karaktera gdje su sakupljena određena finansijska sredstva kao pomoć za liječenje naših bolesnih sugrađana.

-Moja želja je da naši članovi, prije svega, budu dobra djeca i da izrastu u dobre ljude. Neko od njih će da nastavi bavljenje sportom, neko će možda da bude policajac, trgovac ili doktor, ali u svakom slučaju treba da budu odgovorni i korisni članovi naše lokalne zajednice i cjelokupnog društva. Tako ćemo sigurno nastaviti i u narednom periodu – dodaje Nebojša Kuzmanović, osnivač i „najveći krivac“ za postojanje ovog sportskog kolektiva.

Na kraju, treba reći da je u saradnji sa Jelenom Govedaricom i njenom Školom manekena, “GONG” učestvovao u kampanji “Stop nasilju nad ženama” organizujući besplatan kurs samoodbrane za djevojke i žene.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KBK „GONG“ Prijedor