U najtežem proljećnom ispitu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske drugoplasirani Rudar-Prijedor je u krajiškom derbiju doživio u Banjaluci poraz od lidera Borca (0:2) i sada za Banjalučanima zaostaje devet bodova.

Ostaje žal što nije ostvareno više, s obzirom da, što je priznao i trener rivala Vule Trivunović, njegovi izabranici i nisu pružili neku naročitu partiju.

Samo u samom otvaranju meča Mile Popović je zaprijetio bivšem golmanu „rudara sa Sane“ Asmiru Avdukiću, koji je pravovremeno intervenisao, a u drugom poluvremenu kada su domaći već postigli dva pogotka Stefan Gavranović je iskosa sa desne strane na suprotnoj pogodio gotovo mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

-Čestitam svom kolegi Trivunoviću i njegovim fudbalerima na zasluženoj pobjedi. Iskreno mi je žao jer je Rudar-Prijedor na ovoj utakmici ostao dužan sebi samom, a i svojim navijačima. Možda je i taj rano primljeni gol iz greške moje igrače sputao da pokažu više. Jednostavno, bili su i teški uslovi, vjetar je pravio probleme, kako nama tako i Borcu, ali mogli smo i morali više. Generalno rival je stigao do pobjede lakše nego što je i očekivao. Nama će ova utakmica svakako poslužiti da uvidimo te uočene nedostatke, na tome radimo, da ih ispratimo, a već u sljedećem kolu pokušati da pobijedimo Kozaru iz Gradiške – naglasio je šef stručnog štaba „narandžasto-crnih“ Zlatko Jelisavac.

Tako su u sudaru najboljeg napada i najstabilnije odbrane banjalučkih „crveno-plavih“, Prijedorčani tek treći put ove sezone zakazali u borbama za bodove.

Samo na startu, kada su poklekli u Derventi od Tekstilac Korta, takođe je bilo 2:0 za domaće, kao i poslije poraza od Borca kod kuće (2:3) na gostovanju u Gradišci nisu uspjeli da zatresu mreže protivnika.

Bilo kako bilo preostaje im da se okrenu onome što ih očekuje, jer njihove ambicije, kada se prije početka prvenstva govorilo o planovima, nisu ni bile da se vrate u Premijer ligu BiH.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com