Јutros oko 7.00 časova, anonimno muško lice, prijetećim porukama sa predznakom nacionalnog karaktera, poručilo je da je postavljena eksplozivna naprava ispod sanitetskog vozila.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor blokirali su područje oko bolnice i djelimično evakuisali osoblje u prizemlju ove zdravstvene ustanove.

– Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašla je uviđajna ekipa CЈB Prijedor u saradnji sa postupajućim tužiocem, gdje su izvršili istražnu radnju i uviđaj i protivdiverzioni pregled navedenog sanitetskog vozila i ostalih vozila koji se se zatekli na parkingu Opšte bolnice Prijedor. Nakon izvršenog uviđaja i protivdiverziong pregleda o krivičnom djelu lažno prijavljivanje krivičnog djela, nije utvrđeno postojanje eskplozivne naprave ispod navedenih vozila – rekao je Radomir Dukić, iz sektora Kriminalističke policije CЈB Prijedor.

Policija i vatrogasci su nakon detaljne provjere prostora utvrdili da je riječ o lažnoj tvrdnji da je bila podmetnuta bomba u krugu ove zdravstvene ustanove, navela je portparolka CSB Prijedor Zvezdana Alendarević.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, potvrdio je starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš.

Policijski službenici preduzimaju sve mjere u cilju identifikovanja počinioca ovog krivičnog djela.

RTRS