Profesionalni bokser iz Prijedora, Slađan Janjanin, odbranio je titulu interkontinentalnog šampiona u WBF-verziji u srednjoj kategoriji takmičara do 72,5 kilograma.

U svom 22 meču ostvario je 21 pobjedu, pošto je u Istanbulu (Turska) savladao Davida Tlašadzea iz Gruzije.

– Od prvog minuta borba je bila žestoka. Bio sam siguran u sebe i u svaki svoj napad. Vodio sam kontrolu, takve sam savjete dobio od svog trenera Antonia Postiga i vjerovao sam u novi trijumf – priča sjajni borac, koji je 9.marta napunio 26 godina.

Janjanin je osam dana bio u Štutgartu (Njemačka) gdje je je trenirao kao sparing-partner Hašimu Gašiju, prvaku Evrope u velter kateoriji.

Potom je vrijedni i ambiciozni sportista iz Republike Srpske boravio u kampu u Španiji, u blizini Malage.

– Naš okršaj bio je predviđen u deset rundi. Odlično sam fizički pripremljen, a i psihološki, te mi nije bio problem da se borim ko kraja. Međutim, u šestoj rundi uslijedila je moja jaka serija udaraca, kada je meč prekinut, jer nije bilo šanse da se Gruzijac „digne“ – istakao je Janjanin.

U formi, kakvu je želio, bokser profi-ringa iz grada na Sani, srednji od trojice braće Janjanin, jer su i stariji Dražan i mlađi Miloš „pesničari“, bio je siguran da će slaviti, a već se okreće budućim planovima i izazovima u dogovoru sa poznatim menadžerom Benijem Blankom iz Njemačke.

– Do zime se nadam pozivu iz Sjedinjenih Američkih Država da napadnem svjetsku titulu u WBC, WBA ili, eventualno,WBO-verziji. Moguće je da meč bude i u Engleskoj, ali u jedno sam siguran, da moje vrijeme u profesionalnom boksu ne samo Starog kontinenta, već i planetarnog, tek dolazi – zaključio je Janjanin.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin