ndc prijedor-seminar mrakovica-22-23martNansen dijalog centar (NDC) Prijedor, 22/23.3.2014. godine u Hotelu „Monument“, Mrakovica, organizuje dva paralelna follow-up seminara za dvije grupe prosvjetnih radnika iz „Medicinsko-tehnološke i građevinske škole“, Prijedor, „Mješovite srednje škole“ i „Poljoprivredne škole Sanus Furtunum“, Sanski Most. Na seminarima učestvuje multietnička grupa od ukupno dvadeset osam (28) profesora pomenutih škola.

Cilj dijalog seminara, koji se organizuju u okviru projektne linije pod nazivom „Podrška jačanju mirovnog omladinskog aktivizma”, je follow-up osnovnih seminara, odnosno prenošenje / usvajanje znanja kroz interaktivni, radionički pristup, pružajući informacije i znanje neophodno za podršku učeničkom mirovnom aktivizmu u srednjim školama u narednom periodu.

Podsjećamo da se pomenuti program „Jačanje mirovnog omladinskog aktivizma“ realizuje u dva modula. U prvom modulu planirano je organizovanje interaktivnih edukacijskih treninga za profesore, a zatim za roditelje, prvenstveno članove Savjeta roditelja. U drugom modulu učenici, prvenstveno članovi Savjeta učenika, učestvuju u radionicama usmjerenim na identifikovanje prioritetnih potreba / problema u školama i lokalnoj zajednici i na rješavanje tih prioriteta kroz dobro planirane, osmišljene i realizovane aktivnosti.

Glavni treneri u ovom programu su g-đa Maja Uzelac i g-đa Duška Pribičević – Gelb, certificirani treneri iz Udruženja „Mali korak“ iz Zagreba.

Ove projektne aktivnosti NDC Prijedor usmjerene su na poboljšanje inter-etničke među-entitetske komunikacije i saradnje grupa Prijedora i Sanskog Mosta.

NDC Prijedor