Sunce je ogrijalo grad na Sani, a u Rudar-Prijedoru “raste temperatura” pred krajiški derbi u Banjaluci protiv lidera na tabeli Borca, svakako najzanimljivijem okršaju 18.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske u subotu od 14 časova.

Trener Saša Keranović, najbliži saradnik šefa struke Zlatka Jelisavca, vjeruje da “rudari sa Sane” mogu dostojno da se suprotstave “crveno-plavima”.

-Pobjeda nad Zvijezdom 09 donijela nam je samopouzdanje pred utakmicu sa Banjalučanima koja, zbog rivaliteta dva kluba uvijek ima posebnu draž, a za našu podmlađenu ekipu predsavljaće poseban izazov. Svjesni smo svojih moućnosti, ali i činjenice da je naš subotnji domaćih opasan iz prekida i na to ćemo morati da obratimo posebnu pažnju – naglasio je Keranović.

Kapiten Nemanja Marić i Novica Petrović odradili su kaznu zbog žutih kartona, a uz male “viroze” proteklih dana očekuje se da će svi prvotimci biti u kombinaciji izuzimajući Ervina Ćatića, koji je operisao slijepo crijevo.

– Odradio sam suspenziju i spreman sam, ukoliko dobijem povjerenje da pružim maksimum. To važi i za sve moje saigrače, imamo puno motiva za dokazivanje. Poštujemo protivnika i želimo sa njim da se nadigravamo. Idemo u svakoj utakmici na pobjedu, pa nema razloga da i u derbiju ne pokušamo da učinimo sve kako bi osvojili tri boda – s optimizmom je poručio Marić.

TRILING POBJEDNIKA SADA U BORCU

Zanimljivo je da je Rudar-Prijedor u novijoj istoriji, nakon ratnih dejstava, imao rijetko priliku da se raduje protiv Borca, posebno na banjalučkom Gradskom stadionu.

Posljednji put Prijedorčani su slavili u 11.kolu Premijer lige BiH, 3.oktobra 2015.godine golovima Mirze Džafića i Zorana Milutinovića, iako je domaćin poveo sa 1:0 pogotkom Tonija Jovića.

Sve se događalo u drugom poluvremenu.

Iz tog sastava Rudar-Prijedora nijedan od igrača više nije u timu, a trojica su sada u Borcu: Bojan Burazor, koji je bio “starter”, te Siniša Radoja i Petar Kunić, tada su ušli u igru.

Interesantno je da ni iz tima “gubitnika” više nema nikoga ni na jednoj strani, jesenas je među Banjalučanima bio od tadašnjih aktera samo Srđan Bečelić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com