Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” iz Prijedora je samoinicijativno došlo na ideju da obnovi MZ Urije i prostor oko objekta i tako se zahvali i gradu Prijedoru i rukovodstvu mjesne zajednice koji su im poslije skoro 40 godina postojanja ustupili kancelarijski prostor.

U akciji uređenja učestvovalo je 30-ak članova i simpatizera “Goluba” svih uzrasta.

Iz Udruženja se zahvaljuju svim učesnicima kao i firmama koje su ih ovaj put podržale: Auto Žuti, Simbol, Rasadnik Crna dolina, Stomil, Bane plast, Sunrise mikrokreditna organizacija.

-Tokom akcije uređenje iz zadnjeg dvorišta MZ Urije uklonili smo oko 50 tački otpada i rastinja, u dvorištu smo postavili reflektor radi boljeg osvjetljenja, bojom su osvježeni zidovi objekta, promijenjena su popucala stakla na prozorima, postavljeni nosači za klupe, te posađeno drveće – rekao je sekretar “Goluba” Branko Stojanović.

Iz “Goluba” ističu da su članovi udruženja iz Kozarske Dubice, Kozarca, Palančišta, Puharske, Orlovača, Gomjenice, Tukova, Urija a imaju podršku od članova iz Bileće i Trebinja.

Kako ističu, u planu su nove ekološke akcije koje će se pokrenuti u narednom periodu.

-Imamo namjeru da popravimo ogradu oko objekta MZ Urije, oplemenjavanje zadnje dvorišne strane kao i krečenje unutrašnjeg dijela prostora – dodao je Stojanović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com