Na klupi Slobode iz Novog Grada u nastavku prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad, sjediće trener Zoran Bujić, poslije ostavke koju je podnio njegov prethodnik Ernest Šabić.

Bujić je do sada radio sa juniorima u Omladinskom pogonu Rudar-Prijedora, a sa “rudarima sa Sane” osvojio je titulu šampiona Prve lige RS usezoni 2014/2015 i dao značajan doprinos u osvajanju prvog trofeja u Kupu RS.

-Smatramo da je u ovom trenutku, kada imamo u ekipi mnogo mladih igrača, Bujić najbolji izbor, jer je potvrdio umijeće u stvaralačkom radu, a riječ je i o treneru visokih stručnih kvalifikacija. Sem toga, sedam godina branio je boje Slobode i odužio se odličnim igrama, ali i vječnom ljubavlju prema “crvenom” dresu -rekao je predsjednik kluba Ognjen Dašić.

Ovime se ispunila želja Zorana Bujića, nekadašnje fudbalera Slobde iz Novog Grada i reprezentativca Republike Srpske da postane trener kluba sa stadiona “Mlakve”, prvoligaša RS sa najdužim stažom, koji se od ove sezone takmiči na drugoligaškom Zapadu.

-Nisam se nijednog trenutka dvoumio da prihvatim poziv bivšeg saigrača, sada predsjednika Ognjena Dašića. Igračima sam na prvom sastanku rekao da se osjećam kao da sam se ponovo vratio kući. Pokušaću da sa njima do kraja prvenstva izvučem maksimum i da ostvarimo što bolje rezultate – istakao je Bujić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com