Na najljepši mogući način fudbaleri Rudar-Prijedora su ubjedljivom pobjedom nad Zvijezdom 09 od 5:0 napravili uvertiru za predstojeći krajiški derbi, u okviru 18.kola Prve lige Republike Srpske, u Banjaluci gdje odlaze na megdan lideru Borcu.

Prvotimac „rudara sa Sane“ Milan Šakić, prava „radilica“ i uvijek neumoran na „travnatom pravougaoniku“ imaće mnogo motiva, jer je prošao fudbalsku školu Banjalučana.

– Sigurno je da nam je trijumf protiv rivala iz Etno sela Stanišić podigao dodatno samopouzdanje, ali smo svjesni da Borac ima jako kvalitetnu i dobro pripremljenu ekipu. Biće nam potrebno da svi damo 120 posto svojih mogućnosti da bi mogli napraviti povoljan rezultat. Ako ne ostvarimo pobjedu, kojom bi sigurno pomrsili račune subotnjem domaćinu za ulazak u Premijer ligu BiH, remijem i ostankom na ovoj bodovnoj razlici od šest koraka zaostatka imali bi šanse da budemo prvi, jer ima još dosta da se igra u prvenstvu – priča Šakić.

Mladić, koji je je 17.novembra navršio 24 godine, a podjednako dobar je u „veznoj“ liniji i špicu napada, sem nastupa za „crveno-plave“, nosio je dres banjalučkog BSK-a, Slobode iz Mrkonjić Grada i trebinjskog Leotara.

Ne skriva i adute izabranika trenera Zlatka Jelisavca.

-Naša prednost je što idemo rasterećeni na banjalučki Gradski stadion. Međutim, to ne znači da nemamo odgovornosti, jer u derbiju je mnogo veća za sve one koji počnu utakmicu ili uđu u igru. Obavezuje nas da damo svoj maksimum i „ostavimo srce na terenu“. Sem toga veoma dobro smo odradili kompletne pripreme, atmosfera je odlična i vjerujemo u sebe i siguran sam da možemo da se iz glavnog grada Srpske vratimo neporaženi – zaključio je Šakić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com