Nastavljajući takmičenje u prvenstvu Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad, fudbaleri Omarske su prvi put ove sezone remizirali na svom terenu, igrajući neriješeno 2:2 protiv Modriča Maksime, uz dosadašnjih šest pobjeda i jedan poraz kod kuće.

Gosti su preko Mitra Trifkovića došli u vođstvo u 34.minuti, a rezultat je ostao nepromijenjen do poluvremena, 0:1.

U nastavku, poslije igranja rukom jednog protivničkog igraača, Darko Romanić je sa „bijele tačke“ u 67.minuti izjednačio na 1:1.

Samo dva minuta kasnije nova radost za „uljare“, a strijelac je bio Spasoje Savkić za 1:2.

Najbolji akter meča bio je Nemanja Malešević, koji je ulaskom u igru pokrenuo svoj tim, a bio je začetnik akcije iz koje je u 75.minuti konačan ishod postavio Darko Zdjelar.

– Sopstvenim greškama primili smo golove. Igralo se otvoreno sa obje strane, mogli su i Modričani do cijelog plijena, a i mi u finišu susreta. Ipak, moramo biti zadovoljni bodom s obzirom na uslove u kojima smo radili, mali broj prijateljskih utakmica, a nismo imali ni „generalnu“ provjeru – realan je kao i uvijek trener Omarščana Milenko Vuleta.

Nedostajali su domaćima povrijeđeni Dejan Romanić i Mirko Hrvaćanin, zbog žutih kartona, a propustili su priliku da pobjedom zasjednu na drugo mjesto i primaknu se vodećem banjalučkom Željezničar Sport Team-u na pet bodova.

Ovako, kao četvroplasirani zbog slabije gol-razlike u odnosu na Mladost iz Donje Slatine i novogradsku Slobodu, u tom krugu timova sa 29 bodova, imaju sedam manje od „Želje“, a sljedeće nedjelje biće ponovo domaćini, pošto dočekuju Jedinstvo iz Žeravice.

Omarska: Modriča Maksima 2:2(0:1)
Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 50
Sudija: Nemanja Malić (Banjaluka) 7
Strijelci. Da.Romanić (iz jedanaesterca) u 67. i Zdjelar u 75. za Omarsku, a Trifković u 34. i Savkić u 69.minuti za Modriča Maksimu
Žuti kartoni: Grahovac (Omarska), Tripić, Mrđan, Ristić, Savkić (Modriča Maksima)

OMARSKA:
Jokić 7, N.Nišević 6,5, Zdjelar 6,5, B.Romanić 6,5, D.Nišević 6,5, Da.Romanić 6,5, Grahovac 6,5, Anđić 5,5, B.Rosić 5,5 (od 78. Krecelj -), Pađan 5,5 (od 56. Malešević 7), Višić 5,5 (od 84. Gavranović -).

MODRIČA MAKSIMA:
Tripić 7, Ristić 6, Kostadinović 6,5, Kojić 6, Dudić 6,5, Savkić 6,5 (od 90.Jovanović -), Lazareski 6,5, Mrđan 7, Trifković 6,5, Đurić 6, Ilić 7

Igrač utakmice: Nemanja Malešević (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com