Ekipa FSA Prijedora u nastavak prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad krenula je porazom kod kuće od Lijevča reyultatom 1:2, igrajući na Gradskom stadionu.

Ne može se reći da se izabranici trenera Nenada Bašičća nisu trudili, bili više u posjedu lopte, ali disciplinovani tim iz Nove Topole „visoko“ stojeći neutralizovao je većinu njihovih akcija.

Prvi aplauz sa tribina u 30.minuti.

Vedran Mršić sjajno je tukao sa oko 20 metara pod samu prečku, ali je protivnički golman Milovan Marjanović, izbio loptu u korner.

U 35.minuti na suprotnoj strani „sijevnula“ je kontra.

Bojan Erceg je pronašao „zaboravljenog“ Željka Đukanovića, koji se našao sam pred Milomirom Novakovićem, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu za 0:1.

Pred sam odlazak na odmor centaršut Borislava Mikića sa lijeve strane koristi Mršić, koji je u gužvi pred golom rivala visoko skočio i glavom donio izjednačenje 1:1.

Mogli su gosti u 48.minuti do nove prednosti.

Neven Perić je uposlio Dragana Dumonića, koji cilja donji desni ugao Novakovića, ali je čuvar mreže domaćih poput „pantera“ uspio da ukroti udarac.

U 65.minuti igranje rukom jednog igrača Lijevča, a postojala je slična situacija i nešto ranije, sudija Mišo Mačkić iz Banjaluke okarakterisao je kao penal, ali iskusni Goran Kotaranje promašio okvir gola.

Samo tri minuta kasnije najbolji akter meča Perić sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane pogodio je lijeve „raklje“ Novakovića za, ispostaviće se na kraju, konačnih 1:2.

Pritisak Prijedorčana je postojao, ali ne da bi ozbiljnije na muke natjerao Marjanovića, u 76.minuti Kotaran je „topovski“ tukao i „uzdrmao“ prečku.

FSA Prijedor: FK Lijevče 1:2(1:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 100
Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka) 7
Strijelci: Mršić u 45. Za FSA Prijedor, a Ž.Đukanović u 35. i Perić u 68.minuti za Lijevče
Žuti kartoni: Bujić, Novaković, Čačić (FSA Prijedor), Dumonić, Tomić (Lijevče)

FSA PRIJEDOR:
Novaković 6,5, Rečević 6, Galonja 6 (od 70. Čulić -), Bujić 6,5, B.Mikić 7, Stević 6, S.Mikić 6 (od 52. Mudrinić 6), Rudak 6,5, Mršić 7 (od 80. Škrbić -), Čačić 6,5, Kotaran 6,5

LIJVČE:
Marjanović 7, M.Đukanović 6,5, Stanić 6 (od 46. Kerezović 6,5), Zehonja 6,5, Tomić 7, Ilić 6,5, Perić 7,5 (od 90. A.Kozić -), Erceg 7 (od 78. Antić -), Dumonić 7, Ž.Đukanović 7, D.Kozić 7

Igrač utakmice: Neven Perić (Lijevče)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com