Nastupajući za žensku kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine čiji je selektor mladi stručnjak iz grada na Sani Goran Unčanin, članica Stonoteniskog kluba Prijedor Marija Gnjatić bila je najuspješnija iz šestočlane ekspedicije takmičara, kako pomenutog tako i juniorskog uzrasta, na otvorenom prvenstvu Italije, turniru iz kalendara ITTF-a u Lignanu.

-Marija je još jednom potvrdila svoje velike mogućnosti. U kvalifikacionom dijelu slavila je sa ubjedljivim rezultatom 3:0 po setovima protiv Duvivier Estele iz Belgije i plasirala se među 32 najbolje igračice. Nažalost, meč sa Hanom Arapović iz Hrvatske u kojem bi se, eventualnom pobjedom, našla među 16 najboljih, morala je da preda zbog povrede skočnog zgloba – rekao je prvi čovjek STK Prijedor Slavko Antonić.

Za očekivati je da će se Gnjatićeva, rođena 2003.godine, brzo oporaviti, s obzirom da je ove sezone standardna i u prvoj, seniorskoj postavi Prijedorčanki u prvenstvu premijerligaške bh.konkurencije, gdje pruža sve bolje partije.

Vrijeme radi za nju, ali su joj svakako potrebni kvalitetni nastupi na jakim međunarodnim turnirima, poput ovog, kako bi još više napredovala.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor