Sindikalna organizacija ArcelorMittal Prijedor oglasila se Saopštenjem povodom izjava koje je portalu capital.ba dao Evgenij Zotov, direktor Izraeli Investment Grupe, u kojima optužuje Marka Pavića, predsjednika DNS-a i bivšeg gradonačelnika Prijedora i Mladena Jelaču, direktora ArcelorMittala Prijedor.

SAOPŠTENJE

Veoma smo neugodno iznenađeni optužbama koje su iznesene od strane gospodina Evgenija Zotova direktora Izraeli Investment Grupe, na račun gospodina Marka Pavića i gospodina Mladena Jelače.

Kao što je javnost upoznata, tema privatizacije RŽR „Ljubija“ a.d. Prijedor je aktuelna već duže vremena i mi smo više puta javno istakli koliko je rješavanje ovog pitanja značajno za naše radnike, njihove porodice i grad Prijedor. Uvijek smo isticali da se ovaj problem mora riješiti razumno i hladne glave i mislimo da ovdje nema mjesta ličnim optužbama.

Gospodin Pavić je više puta izjavio da ovaj problem treba riješiti na najbolji mogući način za grad Prijedor i njegovu regiju, ne stavljajući se ni na čiju stranu, čime bi se obezbjedio kontinuitet rudarske proizvodnje, koji traje već 100 godina, što svakako podržavamo. Optužbe koje su iznesene protiv gospodina Pavića, protive se zdravom razumu i ukoliko je razmišljanje gospodina Zotova zaista onakvo kako je navedeno na portalu Capital.ba, sreća je što nije dio nas i našeg kolektiva. Takav način razmišljanja i postupaka je daleko od bilo kakve dobre namjere. Mišljenja smo da ovakva pitanja od velikog značaja treba rješavati u institucijama Republike Srpske, a ne medijskim putem. Takođe nas iznenađuje i plaši da gospodin Zotov traži rješenje putem napada na pojedince, a ne u okviru nadležnih institucija Republike Srpske.

Kako smo dio kompanije ArcelorMittal i dostupne su nam relevantne informacije o radu i poslovanju ArcelorMittal Prijedor, smatramo da su optužbe gospodina Zotova u cijelosti izmišljene i neutemeljene, a ovim putem još jednom apelujemo na nadležne institucije u RS da što prije donesu konkretne odluke, koje bi bile najbolje rješenje za budućnost nas i naših porodica, kao i grad Prijedor.

Sindikalna organizacija ArcelorMittal Prijedor