„Rudari sa Sane“ su „petardom“ ostvarili ubjedljivu pobjedu na startu nastavka prvenstva Prve lige Republike Srpske, potvrdivši epitet do sada najefikasnije ekipe, a ujedno su i napravili odličnu uvertiru pred gostovanje lideru banjalučkom Borcu, Rudar-Prijedor: Zvijezda 09 5:0.

Trijumf izabranika Zlatka Jelisavca najavio je najbolji akter meča Draško Lolić već u 3.minuti.

On je loptu koja mu je išla u susret iskosa sa lijeve strane na oko 25 metara zahvatio „volejem“ i silovito poslao pod samu prečku, a kako je išla „u luku“ golman tima iz Etno sela Stanišić Nikola Lakić bio je nemoćan da bilo šta učini pa je na semaforu pisalo 1:0.

Igrao se 29.minut kada je Milan Šakić u protivničkom šesnaestercu šutirao ka golu gostiju iz Semberije, a lopta pogodila u ruku Dušana Babića.

Sudija Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva pokazao je na „bijelu tačku“, a Lolić precizno pogodio desni ugao Lakića, postigavši svoj sedmi ovosezonski pogodak za 2:0.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Stefan Gavranović je iz slobodnog udarca sa desne strane sa oko 35 metara centrirao, a kapiten Zvijezde 09 Nemanja Boljanović u svom kaznenom prostoru bio najviši u skoku i glavom u namkeri da interveniše postigao autogol za visoku prednost domaćih od 3:0.

U nastavku igralo se otvoreno, ali sastavu Zorana Grujića nije se dalo da postigne bar počasni gol.

S druge strane, u 64.minuti na jednu odbijenu loptu natrčao je „štoper“ domaćih Aleksandar Vojnović i sa 18 metara zatesao mrežu povisivši prednost prijedorskih „narandžasto-crnih“ na 4:0.

U posljednjim trenucima na sceni je bio „rezervista“ David Kuridža, prvo je u 88.minuti, poslije centaršuta Nikole Miličevića njegov pokušaj glavom sa sedam-osam metara završio preko prečke, da bi minut kasnije iskoristivši asistenciju Ognjena Jaćimovića postavio konačan ishod utakmice svojim „prvencem“ u četvrtom nastupu u borbama za bodove.

Rudar-Prijedor:Zvijezda 09 5:0(3:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 200
Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo) 7,5
Strijelci: Lolić u 3. i 29. (iz penala), Boljanović (autogol) u 45.+1, Vojnović u 64. i Kuridža u 89.minuti
Žuti kartoni: Davidović, Inđić, Gavranović, Kuridža (Rudar-Prijedor), Babić (Zvijezda 09)

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić -, Davidović 7, Malović 7, Vojnović 7,5, Lolić 8, Šakić 7 (od 75. Kuridža -), Rokvić 7 (od 80. Miličević -), Milinović 7, Gavranović 7,5, Panić 7 (od 56. Jaćimović 7), Popović 7

ZVIJEZDA 09:
Lakić 5,5, Babić 5, Guzijan 5, Ramaković 5,5, Rakić 5 (od 54. Spasojević 6), Stanić 6, Boljanović 5,5, Nikolić 6, Mandić 5,5, Tojčić 5,5 (od 77. Albijanić -), Tripković 6,5 (od 85. Vuković -)

Igrač utakmice: Draško Lolić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com